Categories: Ştiri sănătate

Pfizer va testa un nou medicament COVID în Rusia. Cum funcționează acesta?

Din cuprinsul articolului

Deși vaccinul anti-COVID este singura metodă eficientă de protecție împotriva virusului, specialiștii au dezvoltat și medicamente care ajută la vindecarea infecției. Pfizer va începe testele pentru un nou medicament în Rusia.

Medicamentul va fi folosit în profilaxia și prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, mai ales în cazul persoanelor care intră în contact cu pacienți sau persoane infectate, acasă.

La acestea teste vor participa mii de persoane din toate țările, inclusiv din Rusia.

Astfel de medicamente ar putea reduce mortalitatea asociată cu infecția, însă specialiștii susțin că imunizarea este cea mai bună metodă de prevenire a formelor grave și a spitalizării.

Pfizer va testa un nou medicament COVID

Potrivit RADOR, compania Pfizer a primit aprobarea Roszdravnadzor, Agenţia federală de monitorizare în domeniul medical, pentru a efectua studii clinice în Rusia privind eficacitatea inhibitorului de protează + Ritonavir, un medicament folosit în profilaxia şi prevenirea infecției cu SARS-CoV-2.

Se menţionează că Pfizer efectuează teste la nivel global. Un reprezentant al companiei Pfizer a declarat pentru publicaţia rusă ”Vedomosti” că la aceste teste participă şapte mii de persoane din diferite țări, inclusiv din Rusia.

Dacă medicamentul este aprobat de autoritățile locale de reglementare, compania intenționează să-și asigure accesul pe piețele din toate aceste țări.

În Rusia, conform Registrului de Stat al Medicamentelor, preparatul va fi testat în rândul adulților, care intră în contact acasă cu pacienți, care au manifestări simptomatice ale coronavirusului. La aceste teste vor participa 90 de persoane.

În luna octombrie, presa a anunţat că producătorul de vaccinuri împotriva coronavirusului compania farmaceutică americană Pfizer și BioNTech a solicitat autorităților de reglementare din Statele Unite să aprobe un preparat pe care l-a dezvoltat pentru a vaccina copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

Aleksandr Ghinzburg, directorul Centrului de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.F.Gamalei”, a declarat că vaccinul Sputnik Light crește nivelul de protecție împotriva tulpinii Delta pentru cei care au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin Pfizer.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

6 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

7 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică