Planta care ajută la curățarea ficatului gras și scade nivelul insulinei și al colesterolului

Plantele medicinale au fost folosite de mulți ani pentru a trata o boală, pentru a preveni altele sau pentru a calma durerea, printre altele.

„Plantele medicinale sunt compuse din ingrediente active care, odată ingerate, sunt absorbite, metabolizate, distribuite și excretate pe aceleași căi ca și produsele farmaceutice”, se arată într-un studiu realizat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice din SUA.

Ca urmare, portalul de sănătate Healthline a dezvăluit că berberina ajută la curățarea ficatului gras și scade nivelul de insulină și colesterol.

„Cei care au luat 500 mg de berberină de trei ori pe zi, cu alimente, au înregistrat o reducere de 52% a grăsimii hepatice și îmbunătățiri mai mari ale sensibilității la insulină și ale altor markeri de sănătate decât celelalte grupuri”, a explicat site-ul.

În mod similar, portalul portughez de sănătate, nutriție și bunăstare Tua Saúde a declarat că berberina „este un compus alcaloid, adică o substanță vegetală azotată cu proprietăți medicinale, extrasă din plante precum Phellodendron chinense și Rhizoma coptidis. De asemenea, a dat rezultate bune în reducerea colesterolului total, a colesterolului rău, sau LDL, și a trigliceridelor, contribuind la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral”.

Planta care ajută la curățarea ficatului gras și scade nivelul insulinei și al colesterolului

Cu toate acestea, Tua Saúde a precizat că „consumul de berberină este în mod normal sigur pentru sănătate. Cu toate acestea, atunci când este folosită în exces, poate provoca efecte secundare precum greață, vărsături, dureri abdominale și flatulență.

„De asemenea, este contraindicat la femeile însărcinate și la cele care alăptează, deoarece poate provoca modificări în structura uterului și poate fi transmis la copil prin laptele matern”, a adăugat site-ul portughez.

Între timp, trebuie menționat că Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA, a subliniat că medicamentele pe bază de plante nu sunt reglementate sau testate ca și medicamentele.

Prin urmare, primul lucru care trebuie făcut este să se consulte un expert în sănătate pentru a ghida procesul și a indica ce este cel mai potrivit pentru fiecare persoană, deoarece mulți oameni cred că folosirea plantelor pentru a trata o boală este mai sigură decât administrarea unui medicament, deoarece oamenii folosesc plantele în medicina populară de sute de ani pentru compusul lor natural.

Recent Posts

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

18 minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

47 de minute ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

o oră ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

2 ore ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

3 ore ago

Citeste si: