Planta care ajută la reglarea acidului uric și a colesterolului ridicat

Planta care ajută la reglarea acidului uric și a colesterolului ridicat. O plantă cunoscută de mii de ani pentru proprietățile sale vindecătoare are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol și acid uric.

Guta este o tulburare inflamatorie a articulațiilor, care poate provoca durere, umflaturi și rigiditate. Aceasta afectiune poate afecta orice articulație a corpului, dar este cel mai frecvent întalnita la nivelul genunchilor, mâinilor, soldurilor și spatelui. Includerea păpădiei în dietă va ajuta la ameliorarea stării.

Guta si colesterol ridicat

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cum este folosită planta în Franța, Rusia, Germania și Polonia

În Franța, este folosit ca mijloc de reducere a nivelului de colesterol din sânge și în bolile hepatice. În Rusia, sucul este folosit pentru a trata ateroscleroza, anemiei și deficiența de vitamine. În Germania, este folosit pentru procesele care progresează slab în pancreas, boli ale sistemului excretor, pietre la rinichi. În Polonia este folosit pentru starea de rău, apetitul scăzut și bolile hepatice.

Elixirul vieții are proprietăți uimitoare

În medicina alternativă din Rusia, păpădia a fost mult timp considerată „elixirul vieții”. În tratamentul gutei, tinctura de păpădie are un efect antiinflamator și promovează regenerarea țesuturilor datorită componentelor biologic active: vitamine; saponine și triterpene; fitoncide și carotenoide; minerale.

Planta acționează ca un condroprotector, nu numai că înlătură durerea, dar ajută și la refacerea articulațiilor inflamate, notează publicația rusă Lenta. Pentru tratamentul gutei, rădăcinile de păpădie nu conțin mai puține substanțe medicinale decât partea superioară a plantei. Pentru a pregăti un decoct, luați 1 lingură. rădăcini, turnați peste ele o cană de apă fierbinte și fierbeți-le timp de 1 minut. Bulionul este apoi înmuiat timp de o oră și filtrat.

Tratament cu păpădie pentru gută

Medicamentul trebuie luat de două ori pe zi la 100 ml cu 30 de minute înainte de mese. Tinctura de papadie are un efect bun asupra gutei. Veți avea nevoie de 120 g de rădăcini proaspete, 60 g de rădăcini uscate, care se pun într-un recipient de sticlă și se toarnă cu 500 ml vodcă sau 250 ml alcool. Lasă-l să stea timp de 21 de zile, apoi filtrează și aplică pe zonele dureroase.

Contraindicații

Tratamentul cu papadie este contraindicat in colelitiaza, gastrita si ulcerul gastric. Antioxidanții din compoziția sa furnizează organismului beta-caroten, care protejează celulele de efectele nocive ale stresului oxidativ. Studiile de laborator arată că tratarea inflamației cu extract de păpădie ajută la reducerea nivelului markerilor antiinflamatori.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Biblioteca Națională de Medicină.

Planta reglează nivelul zahărului din sânge

Hickory și fitoacizii clorogene, care sunt conținute în toate părțile păpădiei, au proprietăți hipoglicemiante. Planta reglează nivelul zahărului din sânge. Un studiu al compoziției păpădiei a condus la concluzia că unele dintre componentele sale pot afecta nivelul colesterolului și pot reduce probabilitatea bolilor cardiace și vasculare.

Recent Posts

Veste tristă pentru pensionari. Comisia Europeană avertizează: România se află în pericol

Datoriile publice, o problemă majoră pentru România. Pensiile românilor, la un pas de a fi…

12 minute ago

Simptomul „subtil” al cancerului intestinal care ar putea însemna că ai sângerări interne

Cancerul intestinal vă poate împiedica, de asemenea, să absorbiți în mod corespunzător substanțele nutritive din…

43 de minute ago

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile. Izbucnirea conflictului…

o oră ago

Băutura diuretică bogată în potasiu care face minuni pentru eliminarea retenției de apă în mod natural

Retenția de lichide este o problemă comună de care suferă multe persoane, deoarece, potrivit Fundației…

2 ore ago

Avertisment dur. Anca Dimancea trage semnalul de alarmă: „Avem energia dezastrelor naturale”

Anca Dimancea iese la înaintare cu avertizări severe datorită haosului provocat în acest an de…

2 ore ago

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică