Planta care calmează nervii, sedativ natural cu beneficii extinse

Originară din Asia Centrală, această plantă are un efect pozitiv asupra corpului uman, fiind capabilă să calmeze nervii și să echilibreze balanţa hormonală. 

Este vorba despre despre aşa-numitul „balsam de lămâie” sau melissa, care în limba greacă (melissophyllon) înseamnă „frunză de albină”.

Planta cu efect sedativ are un efect benefic asupra stării emoționale datorită prezenței potasiului și magneziului în compoziția sa. Ajută la combaterea schimbărilor de dispoziție, a anxietății și apatiei. De asemenea, balsamul de lămâie îmbunătățește calitatea somnului și ameliorează durerile de cap și migrenele.

Reduce efectele secundare ale modificărilor hormonale

Melisa de lămâie ajută la reducerea efectelor secundare ale modificărilor hormonale la femei în timpul sarcinii, alăptării și menopauzei. Potrivit specialiştilor, această plantă este bogată în fier şi ajută la combaterea anemiei.

În ciuda faptului că această plantă este un sedativ natural, nu are un efect negativ asupra potenței. Acest lucru se datorează faptului că balsamul de lămâie conține fitoandrogeni – molecule de origine vegetală, care în efectul lor asupra organismului sunt similare cu hormonii masculini.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În plus, această plantă este recomandată pentru balonare, greutate și gaze. Acest lucru se datorează prezenței uleiurilor esențiale în compoziție.

De asemenea, consumul regulat de melisa ajută la menținerea imunității, protejează organismul de viruși și bacterii și crește rezistența la infecții.

Contraindicaţii

Deoarece această plantă are un efect sedativ, nu este recomandată pentru utilizare de către persoanele care intenționează să conducă.

Persoanele care suferă de hipotiroidism (o boală în care se produc hormoni tiroidieni insuficienți) ar trebui să adauge cu prudență în alimentație melisa de lămâie, deoarece substanțele din compoziția sa reduc și mai mult sinteza hormonilor.

Specialiştii atrag atenţia că această băutură are un efect diuretic, iar femeile însărcinate și diabeticii ar trebui să o folosească cu prudență. În plus, ceaiul cald de melisa ajută şi la relaxarea muşchilor, facilitând urinarea frecventă.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică