Planta care favorizează circulația sângelui și ajută la ameliorarea varicelor

Din cuprinsul articolului

Varicele sunt semnul evident al unei circulații deficitare, cu umflături care apar adesea în nuanțe de roșu sau albastru și care apar de obicei pe picioare.

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, sistemul vascular este compus din: artere, care transportă sângele bogat în oxigen de la inimă către țesuturi; vene, care transportă sângele și produsele reziduale; și capilare, care sunt pereții subțiri care permit schimbul de substanțe în țesuturi și sânge.

Printre cauzele posibile se numără afecțiuni precum cheagurile de sânge, anevrismele, arterioscleroza, accidentul vascular cerebral, bolile arterelor și vasculita.

Din acest motiv, este important ca venele varicoase să fie tratate din timp. Aceasta este o plantă „medicinală” care va ajuta la circulația deficitară și va contribui la mascarea varicelor, potrivit site-ului Salud 180.

Țelina

Țelina este una dintre cele mai populare legume din lume, deoarece este foarte ușoară și cu puține calorii. De aceea, este atât de frecventă în dietele de slăbire și de detoxifiere.

Cu toate acestea, consumul de țelină pe stomacul gol are mult mai multe proprietăți de care se poate profita, mai ales dacă este preparată sub formă de băutură, adică apă de țelină sau suc de țelină.

Credit foto: arhiva Doctorul Zieli

Proprietăți ale sucului de țelină:

  • Detoxifiant: având un procent ridicat de apă, țelina funcționează ca un detoxifiant și diuretic natural. În plus, organismul începe să reglementeze expulzarea urinei, adică eliberează toxinele din corp.
  • Are grijă de sistemul cardiovascular: potrivit site-ului Movida Sana, sucul de țelină pe stomacul gol întărește pereții arteriali, motiv pentru care este esențial pentru sănătatea inimii și a creierului.
  • Întărește sistemul imunitar: sucul de țelină se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina C, necesară pentru a stimula sistemul imunitar, motiv pentru care organismul se apără de viruși și bacterii.
  • Scade colesterolul: țelina are proprietăți antiinflamatorii, adică previne inflamațiile intestinale. De asemenea, scade colesterolul, deoarece această legumă conține butilftalid, un compus chimic care ajută la reducerea hipertensiunii.
  • Furnizează nutrienți: țelina furnizează apă, sodiu și potasiu, calciu, fier și vitamina C. Toți acești nutrienți întăresc sațietatea, hidratarea și imunitatea. De asemenea, ajută la îmbunătățirea nivelului de recrutare.

Recent Posts

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

2 minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

32 de minute ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

o oră ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

2 ore ago

Citeste si: