Secretul longevităţii. 19 trăsături de caracter ale oamenilor cu viață lungă

Potrivit studiilor, oamenii sunt programaţi să trăiască până la 130 de ani. Cercetătorii de la Universitatea din Madrid au numit trăsături de caracter care sunt caracteristice centenarilor.

În plus, speranţa de viaţă a omului se preconizează că va creşte peste câteva decenii datorită noilor tehnologii, precum inteligenţa artificială (IA) şi a cunoştinţelor dobândite în urma pandemiei de COVID-19. De asemenea, medicina personalizată, cu medicamente adaptate individual, se preconizează că va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate.

Potrivit specialiştilor în geriatrie, vârstnicii ar trebui să fie activi din punct de vedere fizic, să gestioneze bine stresul, să mănânce bine și să doarmă regulat și profund.

Menținerea unor contacte sociale bune este, de asemenea, esențială. Și mai mult: pentru a trăi mai mult, nu ar trebui să fumăm, să bem cantități excesive de alcool și să abuzăm de analgezice opioide.

19 trăsături de caracter ale oamenilor cu viață lungă

La studiu au participat aproximativ 14.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 100 și 107 ani. Scopul lucrării a fost de a determina trăsăturile de caracter caracteristice centenarilor. În urma testelor, s-a descoperit că acești oameni au 19 trăsături comune.

Lista includea onestitate, recunoștință, dragoste de a învăța, inteligență ridicată, curiozitate și activitate, iar una dintre trăsăturile cheie comune centenarilor este curiozitatea.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Veselia, credința religioasă, curajul și umorul au fost, de asemenea, trăsături importante. Oamenii de știință sugerează că aceste trăsături pot ajuta la menținerea sănătății, inclusiv a creierului. În viitor, sunt planificate cercetări suplimentare asupra centenarilor, potrivit publicației Journal of Happiness Studies.

„Analizarea vieții centenarilor ne ajută să înțelegem cum să ajungem la o bătrânețe sănătoasă. Fii curios, învață despre noi culturi, călătorește și citește, rămâi activ intelectual, descoperă noi domenii de cunoaștere și atunci șansele tale de a avea o viață lungă și de succes vor fi mai mari”, recomandă oamenii de știință.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

5 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

6 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

6 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

7 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

7 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

8 ore ago

Citeste si: