Planta minune care poate distruge celulele canceroase. Are puteri antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene

Oregano adaugă savoare preparatelor savuroase. Poate avea, de asemenea, beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Potențialele utilizări medicale variază de la diabet la crampe.

De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de cancer.

Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Biochimie al Universității Kerala din Indiana, oregano poate fi o opțiune excelentă pentru scăderea glucozei sau a zahărului din organism și este chiar ideal pentru a ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Portaluri web precum Salud 180 și El Mueble au dezvăluit că ceaiul de oregano poate ajuta la combaterea unor infecții cauzate de bacterii, viruși, ciuperci, viermi intestinali și alți paraziți. În plus, oregano poate produce și o reacție alergică la cei care sunt alergici la plantele din familia Lamiaceae, care include busuiocul, isopul, lavanda, măghiranul, menta și salvia.

Oprește creșterea celulelor canceroase

Site-ul Cocina Vital a precizat că oregano oprește creșterea celulelor canceroase din colon, efect care ajută la combaterea cancerului, iar consumul acestei plante previne inflamațiile și poate fi benefic împotriva unor boli precum arterioscleroza și osteoporoza.

„Oregano conține un agent activ numit acid rosmarinic, care este un antioxidant puternic ce întărește sănătatea sistemului imunitar”, potrivit Vital Kitchen.

Această plantă este, de asemenea, foarte utilă pentru deschiderea apetitului și pentru ameliorarea balonării, a spasmelor gastrointestinale, a dispepsiei și a diareei ocazionale. La rândul său, știința a validat proprietățile oregano, o cercetare realizată de ADP Biotic Research Corporation, menționează că ceaiul de oregano trebuie consumat de două ori pe zi, cu alimente, timp de șase săptămâni, deoarece ajută la combaterea paraziților.

Cum se prepară ceaiul de oregano

Se pune o mână de frunze de oregano (proaspete sau uscate) într-un litru de apă clocotită și se fierbe timp de trei minute.
Se ia de pe foc și se lasă la infuzat timp de cinci minute. Folosiți o strecurătoare și îndepărtați frunzele de oregano.
Serviți și îndulciți cu o lingură de miere.
Se recomandă să se bea o cană de ceai de oregano dimineața și una seara.

Recent Posts

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

20 de minute ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

o oră ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

2 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

3 ore ago

Citeste si: