Sari la conținut

Băutura verde anti-cancer. Împiedică celulele canceroase să se înmulțească

detoxifiere
Sursă: Unsplash
suc

Deși nu există o rețetă garantată pentru o viață mai lungă, un pas crucial constă în evitarea precursorilor bolilor cronice. Din fericire, o băutură încălzitoare face acest lucru cu entuziasm, potrivit unei cercetări.

Bolile cronice, inclusiv cancerul și bolile de inimă, reprezintă o amenințare majoră la adresa longevității. Considerate principalele cauze de deces din lume, aceste afecțiuni fac peste 320.000 de victime anual numai în Regatul Unit. Cu toate acestea, un anumit tip de ceai verde ar putea ridica o barieră împotriva acestor doi vinovați.

În timp ce exercițiile fizice și un stil de viață activ sunt, de asemenea, foarte bune pentru a evita bolile majore, ceva la fel de simplu ca și savurarea unei cești de ceai ar putea fi de ajutor.

Aceasta este sugestia unei cercetări, publicată în jurnalul Aging, care evidențiază proprietățile „anti-cancer” ale ceaiului Matcha.

Echipa de cercetători a decis să testeze aceste beneficii prin utilizarea fenotipului metabolic pe liniile celulare de cancer de sân.

Studiul realizat de Centrul de Cercetare Biomedicală de la Universitatea din Salford a constatat că ceaiul verde a fost capabil să reducă semnificativ ratele de proliferare a celulelor canceroase.

Unul dintre autorii studiului, doctorul Michael Lisanti, a declarat: „Ceaiul verde Matcha este un produs natural folosit ca supliment alimentar cu un mare potențial pentru o serie de tratamente.

„Dar, mecanismul molecular care stă la baza tuturor acestor lucruri rămâne în mare parte necunoscut.

„Prin utilizarea fenotipării metabolice am descoperit că ceaiul suprimă metabolismul mitocondrial oxidativ – cu alte cuvinte, împiedică celulele să se „realimenteze” și, prin urmare, acestea devin interactive și mor.

Matcha ar putea avea un potențial terapeutic semnificativ

„Rezultatele noastre sunt în concordanță cu ideea că Matcha ar putea avea un potențial terapeutic semnificativ, mediind reprogramarea metabolică a celulelor canceroase.”

Efectele observate de cercetători asupra celulelor umane de cancer de sân au fost uimitoare, deoarece ingredientele active din Matcha au demonstrat un efect chirurgical de eliminare a anumitor căi de semnalizare.

În plus, acești antioxidanți puternici pot ajuta la evitarea diferitelor boli, de la boli de inimă la osteoporoză.

Cu toate acestea, afecțiunea de care ar putea beneficia enorm de pe urma savurării acestei băuturi calde este colesterolul ridicat.

Unul dintre antioxidanții conținuți în băutura verde este așa-numita catehină.

Acest antioxidant puternic este partea puternică care poate viza și substanța grasă.

Mai mult, ceaiul Matcha este o sursă unică a acestei bunătăți care poate fi altfel găsită în ceașca ta obișnuită de ceai verde.

De fapt, o cercetare, publicată în The American Journal of Clinical Nutrition, a sugerat că ceaiul verde ar putea provoca o reducere semnificativă a colesterolului, potrivit Express.

Analizând 1136 de subiecți, studiul a efectuat paisprezece studii controlate randomizate pentru a observa impactul băuturii.

Băutura scade colesterolul rău

Echipa de cercetători a constatat că băutura a reușit să scadă colesterolul „rău” cu 2,19 mg/dl.

Studiul a concluzionat că savurarea băuturilor pe bază de ceai verde poate reduce în mod semnificativ nivelul total și cel „rău”, lăsând neafectat tipul „bun”.

Întrucât colesterolul ridicat este precursorul bolilor de inimă și al accidentelor vasculare cerebrale, băutura fierbinte ar putea oferi, de asemenea, protecție împotriva acestor vinovați, ținând sub control colesterolul.

Această combinație de efecte asupra cancerului, precum și asupra colesterolului, ar putea să vă sporească longevitatea în general.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.