Categories: Stil de viaţă

Plante care purifică aerul. Iată ce trebuie să avem în casă

Din cuprinsul articolului

Plante care purifică aerul. Iată ce trebuie să avem în casă. Pe lângă faptul că sunt frumoase, decorative, mai au și rolul de a ne purifica aerul din casă.

 

Decorativă și interesantă, bromelia a avut rezultate foarte bune la eliminarea a șase din opt compuși organici volatili, sau COV, din aer.

Planta a scos peste 80% dintre acești compuși din aer într-un interval de 12 ore, noteaza naturavindecatoare.ro.

Foarte important, a ajutat la eliminarea aerului de toluen, un solvent toxic care chiar și la niveluri scăzute poate duce la oboseală și slăbiciune.

S-a demonstrat că lumânările cu parafină, cel mai popular tip de lumânări arse în case și birouri, emit toluen și benzen. Benzenul este un solvent cancerigen care se găsește în evacuarea automobilelor.

Această plantă a fost cea mai eficientă în îndepărtarea benzenului, cu o rată de îndepărtare de 92 % în 12 ore.

Dracena

Dincolo de aspectul său elegant și ornamental, Dracena aduce beneficii sănătății. Un motiv pentru care este atât de apreciată și căutată este acela că înlătură compușii toxici din aer.

Potrivit raportului realizat de NASA, Dracena marginata ajută la curățarea aerului de benzen, toluen, formaldehidă, dioxidul de carbon, xilen și tricloroetilenă.

 

Arbore de jad

Arborele de jad, cunoscut în mod obișnuit ca „arborele prieteniei”, ar putea fi într-adevăr un prieten grozav când vine vorba de darul aerului curat, potrivit naturavindecatoare.ro.

Această plantă a îndepărtat mai mult de 80% din benzen, toluen, etilbenzen, p-xilen și o-xilen. Și în intervalul de 70 %, a făcut o treabă bună de a scoate acetona din aer.

Dintre toate plantele testate, aceasta a fost cea mai bună plantă de apartament pentru eliminarea poluării cu toluen din aerul interior. A îndepărtat 91 % din aer.

Feriga

Feriga purifică aerul și scade nivelul de radiații cauzate de aparatura electrocasnică. Această plantă crește în natură, dar de ceva timp se găsește de cumpărat și la ghiveci, în supermarketurile noastre.

Feriga de cameră, denumită științific „Nephrolepis exaltata”, mai este cunoscută sub numele de „feriga Boston” sau „feriga sabie”, datorită frunzelor sale ascuțite.

Se numără printre plantele cele mai vechi de pământ. Este originară din America de Sud și India. Crește în locurile semi-umbroase din regiunile tropicale. De aceea este o mare iubitoare de umiditate.

Dacă este așezată în casă, dă o notă de veselie, datorită frunzelor sale lungi și înguste și aspectului ei stufos, noteaza lataifas.ro.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

5 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

36 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică