Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul infecției tractului urinar. Scapă de infecțiile urinare, fără antibiotic, rapid și ușor

Infecțiile tractului urinar (ITU) sunt, din păcate, destul de frecvente. Majoritatea dintre noi vom experimenta cel puțin una în viața noastră..

ITU sunt de obicei cauzate de bacterii. Uneori poate fi necesar să apelați la antibiotice pentru a elimina infecția. Dar acest lucru nu este întotdeauna necesar. Există, de asemenea, remedii pe bază de plante pe care le puteți folosi acasă, care urmăresc să vă scape de bacteriile dăunătoare.

Multe ierburi au, de asemenea, proprietăți antibacteriene, ajutând la uciderea bacteriilor care vă cauzează infecția.

Dacă preferați să încercați calea naturală înainte de a apela la antibiotice, lista noastră cu cele mai bune 6 plante medicinale pentru tratamentul ITU ar trebui să vă ajute.

1. Uva Ursi

Cunoscută și sub denumirea de ursuș, uva ursi a fost folosită ca tratament pe bază de plante pentru infecțiile urinare de secole. Provine dintr-un mic arbust veșnic verde care este originar din America și rămâne astăzi un remediu popular pentru ITU și pietre la rinichi.

Un diuretic natural, uva ursi încurajează corpul nostru să producă mai multă urină, ajutând la eliminarea bacteriilor dăunătoare din sistemele noastre.

Uva ursi are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și conține un compus numit arbutină, care este un antiseptic și un analgezic.

2. Pătrunjel

Un alt remediu de casă popular pentru infecții urinare este ceaiul de pătrunjel. Probabil mai cunoscut pentru utilizarea sa ca și garnitură culinară, pătrunjelul este plin de antioxidanți și are proprietăți antibacteriene, împiedicând creșterea bacteriilor precum E. coli, care sunt una dintre cauzele comune ale infecțiilor urinare.

La fel ca uva ursi, pătrunjelul este, de asemenea, un diuretic ușor, așa că poate ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează ITU din tractul urinar.

3. Ienupăr

Boabele întunecate ale tufișului de ienupăr sunt adesea folosite în fabricarea ginului, dar aceste fructe de padure mici au, de asemenea, o istorie lungă de utilizare ca remediu natural pentru problemele renale și infecțiile urinare.

Ienupărul este un diuretic, încurajând corpul nostru să crească fluxul de urină. Acest lucru nu numai că ajută la echilibrarea fluidelor noastre, dar ne ajută și corpul să scape de bacteriile care cauzează infecția.

Aceste fructe de pădure conțin și uleiuri esențiale care au proprietăți antiseptice, împiedicând creșterea bacteriilor care cauzează ITU.

4. Merisor

Merișorul este poate cel mai cunoscut remediu natural pentru infecție urinară și mulți oameni apelează la el atunci când se confruntă cu o infecție.

Spre deosebire de unele dintre plantele de pe lista noastră, merișorul nu pare să protejeze împotriva infecțiilor urinare prin uciderea bacteriilor. În schimb, compușii din aceste fructe de padure roșii mici ajută la prevenirea aderenței bacteriilor la pereții tractului urinar.

La rândul său, acest lucru face ca organismul nostru să elimine mai ușor agenții patogeni prin urină. Ca rezultat, poate doriți să asociați merișorul cu unele dintre ierburile diuretice de pe lista noastră pentru cele mai bune efecte.

5. Acerola

Fructul copacului acerola este denumit în mod obișnuit cireș și arată foarte asemănător, deși nu este de fapt unul. Originar din America, acest fruct este plin de nutrienți, inclusiv niveluri ridicate de vitamina C.

Conținutul ridicat de vitamina C face ca acerola să fie deosebit de bună pentru oricine se confruntă cu infecții urinare repetate. Îți face urina mai acidă, ceea ce, la rândul său, îngreunează bacteriile să-ți infecteze tractul urinar.

Vitamina C ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar, ajutându-vă corpul să lupte mai eficient împotriva agenților patogeni.

6. Sigiliu de Aur

O altă plantă folosită în mod obișnuit pentru tratamentul UTI este sigiliu de aur. Originara din America de Nord, aceasta planta are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care ajuta la combaterea bacteriilor care cauzeaza ITU, potrivit NutraTea.

Sigiliul de aur conține un compus numit berberină, care este responsabil pentru mare parte din eficacitatea sa împotriva infecțiilor urinare. Berberina face mai greu ca bacteriile să se lipească de pereții tractului urinar, ceea ce face mai ușor să scapi de ele înainte de a provoca o infecție.

Remediile pe bază de plante care includ berberină pot preveni, de asemenea, reinfecția, ceea ce este o veste excelentă pentru oricine a experimentat  infecții urinare recurente.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: