joi, iunie 1, 2023

Infecțiile tractului urinar (ITU) sunt, din păcate, destul de frecvente. Majoritatea dintre noi vom experimenta cel puțin una în viața noastră..

ITU sunt de obicei cauzate de bacterii. Uneori poate fi necesar să apelați la antibiotice pentru a elimina infecția. Dar acest lucru nu este întotdeauna necesar. Există, de asemenea, remedii pe bază de plante pe care le puteți folosi acasă, care urmăresc să vă scape de bacteriile dăunătoare.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Multe ierburi au, de asemenea, proprietăți antibacteriene, ajutând la uciderea bacteriilor care vă cauzează infecția.

Dacă preferați să încercați calea naturală înainte de a apela la antibiotice, lista noastră cu cele mai bune 6 plante medicinale pentru tratamentul ITU ar trebui să vă ajute.

1. Uva Ursi

Cunoscută și sub denumirea de ursuș, uva ursi a fost folosită ca tratament pe bază de plante pentru infecțiile urinare de secole. Provine dintr-un mic arbust veșnic verde care este originar din America și rămâne astăzi un remediu popular pentru ITU și pietre la rinichi.

Un diuretic natural, uva ursi încurajează corpul nostru să producă mai multă urină, ajutând la eliminarea bacteriilor dăunătoare din sistemele noastre.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Uva ursi are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și conține un compus numit arbutină, care este un antiseptic și un analgezic.

2. Pătrunjel

Un alt remediu de casă popular pentru infecții urinare este ceaiul de pătrunjel. Probabil mai cunoscut pentru utilizarea sa ca și garnitură culinară, pătrunjelul este plin de antioxidanți și are proprietăți antibacteriene, împiedicând creșterea bacteriilor precum E. coli, care sunt una dintre cauzele comune ale infecțiilor urinare.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

La fel ca uva ursi, pătrunjelul este, de asemenea, un diuretic ușor, așa că poate ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează ITU din tractul urinar.


3. Ienupăr

Boabele întunecate ale tufișului de ienupăr sunt adesea folosite în fabricarea ginului, dar aceste fructe de padure mici au, de asemenea, o istorie lungă de utilizare ca remediu natural pentru problemele renale și infecțiile urinare.

Ienupărul este un diuretic, încurajând corpul nostru să crească fluxul de urină. Acest lucru nu numai că ajută la echilibrarea fluidelor noastre, dar ne ajută și corpul să scape de bacteriile care cauzează infecția.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă sare?...

Aceste fructe de pădure conțin și uleiuri esențiale care au proprietăți antiseptice, împiedicând creșterea bacteriilor care cauzează ITU.

4. Merisor

Merișorul este poate cel mai cunoscut remediu natural pentru infecție urinară și mulți oameni apelează la el atunci când se confruntă cu o infecție.

Spre deosebire de unele dintre plantele de pe lista noastră, merișorul nu pare să protejeze împotriva infecțiilor urinare prin uciderea bacteriilor. În schimb, compușii din aceste fructe de padure roșii mici ajută la prevenirea aderenței bacteriilor la pereții tractului urinar.

Te-ar mai interesa: Un nou vaccin împotriva virusului sincițial respir...

La rândul său, acest lucru face ca organismul nostru să elimine mai ușor agenții patogeni prin urină. Ca rezultat, poate doriți să asociați merișorul cu unele dintre ierburile diuretice de pe lista noastră pentru cele mai bune efecte.

5. Acerola

Fructul copacului acerola este denumit în mod obișnuit cireș și arată foarte asemănător, deși nu este de fapt unul. Originar din America, acest fruct este plin de nutrienți, inclusiv niveluri ridicate de vitamina C.

Conținutul ridicat de vitamina C face ca acerola să fie deosebit de bună pentru oricine se confruntă cu infecții urinare repetate. Îți face urina mai acidă, ceea ce, la rândul său, îngreunează bacteriile să-ți infecteze tractul urinar.

Vitamina C ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar, ajutându-vă corpul să lupte mai eficient împotriva agenților patogeni.

6. Sigiliu de Aur

O altă plantă folosită în mod obișnuit pentru tratamentul UTI este sigiliu de aur. Originara din America de Nord, aceasta planta are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care ajuta la combaterea bacteriilor care cauzeaza ITU, potrivit NutraTea.

Sigiliul de aur conține un compus numit berberină, care este responsabil pentru mare parte din eficacitatea sa împotriva infecțiilor urinare. Berberina face mai greu ca bacteriile să se lipească de pereții tractului urinar, ceea ce face mai ușor să scapi de ele înainte de a provoca o infecție.

Remediile pe bază de plante care includ berberină pot preveni, de asemenea, reinfecția, ceea ce este o veste excelentă pentru oricine a experimentat  infecții urinare recurente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private