Plante miraculoase pentru GUTĂ. Ajută la eliminarea acidului uric

Din cuprinsul articolului

Guta este o boală caracterizată prin acumularea de cristale de acid uric în articulații, în special la nivelul degetului mare. Acest proces duce la înroșirea, inflamarea și durerea articulației.

Guta poate fi cauzată de factori ereditari, dar și de afectarea funcției renale, de modificări ale sângelui, de consumul regulat de alimente foarte condimentate, de consumul excesiv de alcool sau de anumite medicamente.

Tratamentul gutei poate fi adesea ajutat de utilizarea plantelor.

Orthosiphon (ceai de rinichi) – Se lasă la macerat timp de 15-30 de minute și apoi se strecoară. Se bea 1/2 cană de 2-3 ori pe zi, înainte sau în timpul meselor, pentru o perioadă de 2-3 săptămâni.

Muguri de mesteacăn – 1 lingură de muguri de mesteacăn se toarnă peste 1 cană de apă clocotită. Se lasă la înmuiat într-un termos timp de 1 oră și apoi se strecoară. Se bea câte o cană de 4 ori pe zi, se recomandă să se facă acest lucru după mese, pe o perioadă de aproximativ 3 săptămâni.

Țelină – semințele și frunzele ajută la accelerarea evacuării acidului uric. Pentru a prepara ceaiul aveți nevoie de 2 lingurițe de semințe zdrobite, care se toarnă peste o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute și apoi se bea de 3 ori pe zi.

Tinctură cu scorțișoară – puteți prepara o tinctură din scorțișoară, varză zdrobită și alte ingrediente vegetale care se toarnă cu alcool. Luați 20-30 de picături din această tinctură de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.

Infuzie de ienupăr și semințe de pepene galben – se macină mărunt boabele de ienupăr și semințele de pepene galben și se toarnă apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 20 de minute și apoi se bea 1/4 cană din acest ceai dimineața și după-amiaza, pe parcursul zilei. Aceste plante pot ajuta la reducerea nivelului de compuși purinici din organism și la ameliorarea simptomelor gutei. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să consultați un medic.

Alimentația în gută

Limitați utilizarea alimentelor care accelerează eliberarea acidului uric, cum ar fi peștele gras, anșoa, crustaceele, carnea și produsele din carne, cofeina (cafea, ceai, cola, ciocolată).

Cireșele ameliorează simptomele gutei, așa că medicii recomandă consumul a cel puțin 250 de grame zilnic. Beți multă apă și evitați alcoolul, deoarece acesta crește eliberarea de acid uric.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: