Categories: Ştiri sănătate

Plasma cu anticorpi, soluția savanților din Israel. Tratament experimental promițător pentru bolnavii COVID-19

Plasma cu anticorpi provenită de la pacienții vindecați de COVID-19 pare a fi soluția cea mai bună atât în tratarea bolnavilor, cât și în vederea găsirii formulei optime de vaccin, pentru a preveni boala care a declanșat pandemia.

Mulți bolnavi în stare critică au răspuns bine la tratamentul cu plasmă convalescentă. La Tel Aviv, medicii fac progrese în chestiunea tratamentului cu plasmă, anunță Radio România Actualități.

Medicii de la Hadassah, din Ierusalim, au anunțat rezultate promițătoare ale unui studiu clinic cu imunoglobulină derivată din plasma pacienților recuperați, care au un nivel ridicat de anticorpi. Serul pentru tratarea COVID-19 e realizat de o companie biofarmaceutică din Israel.

Trei pacienți cărora li s-a administrat s-au recuperat și au fost externați. Doctor Yaron Ilan, de la Hadassah, a declarat că este un tratament experimental într-o fază incipientă.

Directorul general al Centrului Hadassah, Zeev Rotstein, a fost printre inițiatorii colectării de plasmă de la pacienții cu coronavirus care s-au vindecat.

El a dezvăluit că Hadassah va ajuta la testarea unui vaccin dezvoltat în Rusia. În ultimele trei luni, Hadassah a colectat plasmă donată de pacienții recuperați.

Studiul a fost aprobat de Ministerul Sănătății și evaluează produsul farmaceutic la persoanele neventilate, potrivit companiei producătoare Kamada, din Israel, care a obținut serul derivat din plasmă cu anticorpi.

În total, 12 pacienți eligibili vor primi o doză de 4g, în decurs de zece zile. Ei vor fi supravegheați medical, timp de 80 de zile. Cercetătorii israelieni spun că ideal ar fi producerea unui ser derivat din plasmă cu anticorpi care se poată preveni îmbolnăvirea.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: