Sari la conținut

Plasma cu anticorpi, soluția savanților din Israel. Tratament experimental promițător pentru bolnavii COVID-19

circulația sângelui
Donator vindecat de COVID-19, conditii
donator vindecat de COVID-19, conditii

Plasma cu anticorpi provenită de la pacienții vindecați de COVID-19 pare a fi soluția cea mai bună atât în tratarea bolnavilor, cât și în vederea găsirii formulei optime de vaccin, pentru a preveni boala care a declanșat pandemia.

Mulți bolnavi în stare critică au răspuns bine la tratamentul cu plasmă convalescentă. La Tel Aviv, medicii fac progrese în chestiunea tratamentului cu plasmă, anunță Radio România Actualități.

Medicii de la Hadassah, din Ierusalim, au anunțat rezultate promițătoare ale unui studiu clinic cu imunoglobulină derivată din plasma pacienților recuperați, care au un nivel ridicat de anticorpi. Serul pentru tratarea COVID-19 e realizat de o companie biofarmaceutică din Israel.

Trei pacienți cărora li s-a administrat s-au recuperat și au fost externați. Doctor Yaron Ilan, de la Hadassah, a declarat că este un tratament experimental într-o fază incipientă.

Citeste si:

Directorul general al Centrului Hadassah, Zeev Rotstein, a fost printre inițiatorii colectării de plasmă de la pacienții cu coronavirus care s-au vindecat.

El a dezvăluit că Hadassah va ajuta la testarea unui vaccin dezvoltat în Rusia. În ultimele trei luni, Hadassah a colectat plasmă donată de pacienții recuperați.

Studiul a fost aprobat de Ministerul Sănătății și evaluează produsul farmaceutic la persoanele neventilate, potrivit companiei producătoare Kamada, din Israel, care a obținut serul derivat din plasmă cu anticorpi.

În total, 12 pacienți eligibili vor primi o doză de 4g, în decurs de zece zile. Ei vor fi supravegheați medical, timp de 80 de zile. Cercetătorii israelieni spun că ideal ar fi producerea unui ser derivat din plasmă cu anticorpi care se poată preveni îmbolnăvirea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.