Categories: Ştiri sănătate

Ploaie de amenzi în staţiunile de la mare şi de la munte! Inspectorii ANSVSA au descoperit alimente care pun în pericol sănătatea turiştilor

Din cuprinsul articolului

Inspectorii veterinari au aplicat amenzi în valoare de 1,12 milioane de lei în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, în perioada 26 iunie – 2 iulie.

ANSVA anunţă într-un comunicat că, în urma verificărilor făcute în mai multe staţiuni de la mare şi de la munte, au suspendat activitatea unui restaurant din Moeciu din cauza neregulilor constatate, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Totodată, inspectorii veterinari au dispus măsuri de reţinere oficială şi expediere către unităţi de neutralizare pentru 118 kg de produse alimentare de origine animală care prezentau risc pentru sănătatea consumatorilor, transmite Agerpres.

„Dintre neconformităţile constatate şi sancţionate în urma controalelor menţionăm: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi temperatură în spaţiile de producţie şi comercializare a produselor alimentare; deficienţe privind etichetarea, manipularea şi depozitarea produselor alimentare; comercializarea alimentelor în unităţi care nu au fost înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; operatorii unor unităţi de vânzare nu au elaborat şi implementat programe proprii de control”, se precizează în comunicatul ANSVSA.

Val de controale în toată ţara

În perioada 26 iunie – 2 iulie au fost efectuate controale la 1.549 de unităţi, dintre care 486 de restaurante, 64 de pizzerii, 56 de cantine, 33 de unităţi de tip catering, 60 de cofetării şi patiserii, 83 de laboratoare de cofetărie şi patiserie, 69 de pensiuni turistice, 81 de hipermarketuri şi supermarketuri, 337 de magazine alimentare, 176 de rulote, 92 de depozite alimentare şi 12 tabere şcolare.

Echipele de inspectori ale Comandamentului Sezon Estival 2023 acţionează atât în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cât şi în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic din ţară.

Scopul este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, precizează instituţia.

Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor apelând gratuit, din orice reţea de telefonie, numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

Recent Posts

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

17 minute ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

47 de minute ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

o oră ago

BĂUTURA MINUNE care curăță sângele de excesul de zahăr şi stabilizează GLICEMIA. Este vitală pentru diabetici!

O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă…

2 ore ago

Triunghi energetic special în inima României. Locul magic din Munţii Bucegi ce abundă în energii pozitive (VIDEO)

Există numeroase povești despre diverse fenomene ciudate în jurul Sfinxului. Despre un loc mistic în…

2 ore ago

Apel la populaţie privind colectarea medicamentelor expirate, la spital. Medic: Aduc rujuri, cosmetice, uneori chiar prezervative

În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar…

3 ore ago

Citeste si: