Categories: Ştiri sănătate

Ploşniţele au invadat un mare spital bucureştean. Dezinfecție specială, de urgenţă!

Un mare spital din Capitală a fost invadat de ploşniţe, iar reprezentanţii unităţii sanitare au demarat de urgenţă procedurile specifice de dezinfecţie pentru a limita extinderea insectelor.

Astfel, se face dezinsecție specială la Spitalul Militar din București, după ce medicii au găsit aceste insecte periculoase și foarte greu de stârpit pe hainele și în bagajul unei paciente.

Ploşniţele, aduse în spital de o pacientă

Mai exact, o pacientă de 51 de ani a ajuns la Unitatea Clinică de Primiri Urgențe a Spitalului Militar pentru că se simțea rău. La triaj medicii au constatat că avea ploșnițe în haine și pe documentele medicale cu care venise.

Reprezentanții spitalului au restricționat accesul pacienților în zona potențial infestată, iar femeia a fost izolată, igienizată. Ulterior, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.Conform normelor epidemiologice, timp de două zile consecutiv s-au efectuat curățenia și dezinsecția, iar procedurile vor continua săptămânal, cel puțin o lună, potrivit stirileprotv.ro. Sursa ciată aminteşte că spitalele sunt obligate să aibă contracte cu firme pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare.
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

De ce ploșnițele sunt greu de stârpit

„Noi avem un plan anual de dezinsecție, lunar firma vine și se duce în toate încăperile, în toate spațiile, pentru efectuarea acestei dezinsecții. Pentru ploșnițe, am înțeles că numai în momentul în care eclozează, abia atunci se pot utiliza niște substanțe speciale pentru așa ceva”, a explicat Ana Mareș, director de îngrijiri al Spitalului Bagdasar Arseni.

Ploșnițele sunt insecte care trăiesc și își depun ouăle prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor. Acestea ies noaptea pentru a se hrăni cu sângele omului ori al păsărilor, iar în timpul zilei rămân ascunse. Vestea proastă este că ouăle de ploşniţă nu sunt afectate de niciun biocid.

Atenţie la înţepăturile de ploşniţă!

Potrivit specialiştilor în deratizare şi dezinfecţie, o infestare normală, incipientă spre medie, durează în mod normal 20 zile, în care se fac trei etape de intervenţie pentru a acoperi întreg intervalul de eclozare a ouălor.

Ploșnița de pat nu este cunoscută ca fiind vectorul vreunei boli, dar înțepătura ei se poate infecta. Este foarte asemănătoare cu alte înțepături de insecte, arată ca o pată roşie umflată şi este însoţită adesea de mâncărime.

De altfel, în ultima vreme tot mai mulţi locuitori din București apelează disperați la firme specializate. Din păcate, măsurile preventive nu prea au efect, iar biocidele pot fi folosite abia când apar ploșnițele.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

6 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

7 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra