Categories: Ştiri sănătate

Poluare pe Dunăre, cetățenii trebuie să fie atenți

Poluare pe Dunăre, cetățenii trebuie să fie atenți. Ploile torențiale din această perioadă au generat un nou dezastru ecologic. A trecut aproximativ o lună de la o altă criză ecologică cauzată de un vas sub pavilion bulgăresc.

Poluare pe Dunăre în urma ploilor torențiale

Poluare pe Dunăre, în dreptul localității Orșova din Mehedinți. Zeci de tone de deșeuri menajere au ajuns în râuri în urma ploilor torențiale și de acolo în Dunăre.

Vorbim de PET-uri, cadavre ale unor animale și recipiente în care au fost depozitate uleiuri sau detergenți și care afectează ecosistemul.

Din păcate, deși situația se repetă ori de câte ori plouă abundent, situația s-a repetat și în această perioadă.

Cum noaptea trecută au fost cod roșu, în zona localităților din apropierea stațiunii Băile Herculane au căzut cantități însemnate de precipitații, râurile Belareca și Cerna s-au umflat, apele învolburate au preluat toate deșeurile aruncate de cetățeni în spatele grădinilor aflate chiar pe malurile celor două râuri, iar astăzi, acestea au ajuns în Golful Cerna, aduse de râul cu același nume.

Autoritățile au instalat un baraj plutitor, pentru a opri deșeurile în dreptul podului din zona Coramnic, dar atunci când cantitatea de gunoi este foarte mare, barajul cedează.

Deși autoritățile din Mehedinți au solicitat în repetate rânduri celor din Caraş-Severin să ia măsuri împotriva populației, pentru a stopa această situație, până acum nu a fost găsită o soluție care să evite dezastrul ecologic de pe fluviu.

Poluare cu hidrocarburi pe Dunăre în luna iunie

Mobilizare de forte, dupa o poluare masiva pe Dunare. 35 de tone de produse petroliere care s-au scurs de la o nava sub pavlion bulgaresc pe cursul principal al fluviului, langa Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri.

”Aceasta informatie a fost primita de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Administratia Nationala „Apele Romane” – Departamentul Situatii de Urgenta, prin intermediul secretarului pentru ape de frontiera in cadrul Acordului bilateral Romania-Serbia, in dupa-amiaza zilei de 20 iunie. Timpii estimati de specialistii nostri pentru propagarea poluarii sunt de cca 24-30 ore pana la intrarea in tara. Ținand cont de cantitatea de poluant declarata, lungimea undei de poluare va fi pe o distanta de cca 70-100 km in conditiile de non-interventie, in aval de zona producerii evenimentului”, a transmis Apele Romane Banat, menționat de Opinia Timișoarei.

Recent Posts

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

20 de minute ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

50 de minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

o oră ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

2 ore ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

3 ore ago

Citeste si: