Sari la conținut

Poluare pe Dunăre, cetățenii trebuie să fie atenți

Poluare pe Dunăre, cetățenii trebuie să fie atenți. Ploile torențiale din această perioadă au generat un nou dezastru ecologic. A trecut aproximativ o lună de la o altă criză ecologică cauzată de un vas sub pavilion bulgăresc.

Poluare pe Dunăre în urma ploilor torențiale

Poluare pe Dunăre, în dreptul localității Orșova din Mehedinți. Zeci de tone de deșeuri menajere au ajuns în râuri în urma ploilor torențiale și de acolo în Dunăre.

Vorbim de PET-uri, cadavre ale unor animale și recipiente în care au fost depozitate uleiuri sau detergenți și care afectează ecosistemul.

Din păcate, deși situația se repetă ori de câte ori plouă abundent, situația s-a repetat și în această perioadă.

Cum noaptea trecută au fost cod roșu, în zona localităților din apropierea stațiunii Băile Herculane au căzut cantități însemnate de precipitații, râurile Belareca și Cerna s-au umflat, apele învolburate au preluat toate deșeurile aruncate de cetățeni în spatele grădinilor aflate chiar pe malurile celor două râuri, iar astăzi, acestea au ajuns în Golful Cerna, aduse de râul cu același nume.

Autoritățile au instalat un baraj plutitor, pentru a opri deșeurile în dreptul podului din zona Coramnic, dar atunci când cantitatea de gunoi este foarte mare, barajul cedează.

Deși autoritățile din Mehedinți au solicitat în repetate rânduri celor din Caraş-Severin să ia măsuri împotriva populației, pentru a stopa această situație, până acum nu a fost găsită o soluție care să evite dezastrul ecologic de pe fluviu.

Poluare cu hidrocarburi pe Dunăre în luna iunie

Mobilizare de forte, dupa o poluare masiva pe Dunare. 35 de tone de produse petroliere care s-au scurs de la o nava sub pavlion bulgaresc pe cursul principal al fluviului, langa Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri.

”Aceasta informatie a fost primita de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Administratia Nationala „Apele Romane” – Departamentul Situatii de Urgenta, prin intermediul secretarului pentru ape de frontiera in cadrul Acordului bilateral Romania-Serbia, in dupa-amiaza zilei de 20 iunie. Timpii estimati de specialistii nostri pentru propagarea poluarii sunt de cca 24-30 ore pana la intrarea in tara. Ținand cont de cantitatea de poluant declarata, lungimea undei de poluare va fi pe o distanta de cca 70-100 km in conditiile de non-interventie, in aval de zona producerii evenimentului”, a transmis Apele Romane Banat, menționat de Opinia Timișoarei.

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel