Categories: Ştiri sănătate

Povestea haluciantă a unui bărbat care a stat 35 de ani în comă: „Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani”

Manel Monteagudo a intrat în comă în anul 1979, după ce a căzut de la o înălțime de aprozimativ șase metri de pe o navă germană, unde lucra ca și marinar, potrivit publicației El Mundo.

Inițial, acesta a muncit în sudul Africii, apoi în marina comercială spaniolă și, la vârsta de 17 ani, s-a mutat în Germania, în căutarea unor condiții economice mai bune. La 28 februarie 1979, pe când avea 23 de ani și era înrolat pe o navă comercială germană care a părăsit Bremenul, lângă Basra (Irak), Manel a căzut, s-a lovit puternic la cap și a intrat în comă

„Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani”

În primele luni a stat într-un spital din Irak, apoi a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și, în cele din urmă, a fost adus acasă. În tot acest timp i-a fost alături Conchi, iubita din tinerețe, devenită ulterior soție. Femeia nu și-a pierdut niciodată speranța.

”Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, era foarte rău poziționat. I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor,” a povestit bărbatul. Povestea sa a fost relatată, într-un amplu material, de publicația El Mundo.

35 de ani mai târziu, la data de 15 octombrie 2014, Menel a deschis ochii. ”

Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania.”

Primele gânduri după trezirea din comă au fost și ele tulburătoare. Pacientul explică că prima persoană pe care a văzut-0 a fost Conchi, care pentru el era iubita lui. Între timp, femeia îi devenise soție.

În plus, spaniolul a explicat că, deși a recunoscut-o din primul moment, l-a nedumerit foarte tare culoarea părului femeii.

„Pentru mine era iubita mea, nu stiam că era deja soția mea. Imediat ce i-am vazut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”.

A avut nevoie de terapie pentru a putea vorbi și a merge din nou, iar când s-a uitat în oglindă a avut un șoc: ”Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un bătrân, eu am 23 de ani”, și-a amintit el.

„Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani, nu a fost ușor”. Totul în jurul lui se schimbase, societatea, tehnologia, medicina, comunicarea, oamenii pe care ii cunostea, până și statutul conjugal.

Apelurile video i se par desprinse din filmele SF, iar când a auzit că Spania a câștigat Campionatul Mondial în 2010, a întrebat sarcastic dacă ceilalți fotbaliști erau „șchiopi”.

„Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a intristat”, a povestit Manel. Mama acestuia încă trăia, dar suferea de demență și s-a stins câțiva ani mai târziu.

Spaniolul a mai povestit că urăște să doarmă și că face acest lucru doar pentru că o cere organismul. Totuși, încearcă să reducă cât mai mult timpul petrecut în pat. El a conchis spunând că soția sa și-a sacrificat toată tinerețea pentru el și este extrem de recunoscător.

Recent Posts

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

29 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

59 de minute ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

o oră ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

2 ore ago

Profesorul Constantin Dulcan: Boala începe din minte și se vindecă prin minte

Profesorul Constantin Dulcan ne destăinuie care este secretul longevității, precum și ce înseamnă de fapt…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra