Categories: Expertul zilei

Pregătește-te din timp pentru masa de Paște! 3 reguli de care trebuie să ții seama

Pregătește-te din timp pentru masa de Paște! 3 reguli de care trebuie să ții seama.

Cori Grămescu prezintă 3 reguli importante de care trebuie să țină seama persoanele care au ținut tot postul Paștelui sau doar urmează să țină post în săptămâna de dinaintea sărbătorii de Paște. Conform nutriționistului și fondatorui platformei de diete yummdiet.com există trei direcții care pot fi urmate.

„Dacă am ținut post o perioadă mai îndelungată și schimbăm brusc alimentația către produse grele din carne și preparate bogate în calorii, cum este cazul preparatelor tradiționale de Paște, riscul este să resimțim o senzație neplăcuta de balonare, oboseală și disconfort digestiv.

De aceea este foarte important ca în ultima săptămână de post să începem să pregătim organismul pentru consumul de alimente de origine animală”, explică nutriționistul.  Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.

Masa de Paște. 3 reguli de care trebuie să ții seama pentru a fi sănătos

1.  Creșterea cantității de proteine vegetale în ultima săptămână de post

Cori Grămescu spune că prima soluție pentru ca organismul să nu sufere un soc atunci când revine la meniul obișnuit după o perioadă de restricții alimentare este să consumăm în mod regulat proteine vegetal.

„Începând cu leguminoasele cum sunt năutul, lintea, și continuând cu produsele derivate din soia sau înlocuitorii vegetali de carne, precum și concentratele proteice din suplimentele vegane, toate aceste ingrediente ne ajuta să ne menținem și pe perioada postului capacitatea de a digera eficient proteinele, ceea ce ne ajută să avem o tranziție lipsită de disconfort la produsele tradiționale”,
explică Cori Grămescu.

2. Creșterea consumului de fructe bogate în enzime

O nouă soluție o reprezintă fructele bogate în enzime proteolitice cum e cazul ananasului, asociat cu condimente care ajută digestia, cum e ghimbirul.

„În plus este foarte important să fim cumpătați. Nu este bine ca la aceeași masă să consumăm prea multe preparate tradiționale. Cel mai bine e să le împărțim pe durata zilelor de Paște după cum urmează.

Dimineața dacă mâncăm ou, alegem doar o felie mica de drob, sau chiar mâncăm separat drobul la alta masă. Dacă la prânz consumăm ciorbă de miel, optăm pentru un ou fiert pe care îl ciocnim sau o bucată mică de friptură.

Iar la cină putem mânca fie stufat fie friptură de miel, însorită de legume sau salată asortată”, a spus nutriționistul.

3. Balansarea preparatelor tradiționale din miel cu legume care ajută digestia

Opțiunea a treia pentru a ne ușura digestia se referă la asocierea corectă dintre carnea de miel. După cum se știe, carnea de miel se digeră greu. Tocmai de aceea trebuie asociată cu legume care ne ajută să ne simțim bine.

Recomandarea nutriționistului este să optăm pentru legume amărui cum sunt ruccola, andivele sau varza de Bruxelles.

De asemenea, un plus îl reprezintă și consumul de ceaiuri și băuturi amărui cum sunt ceaiul de galbenele, apa tonica, limonada cu grapefruit.

Cine este Cori Grămescu

Cori Grămescu este coach de lifestyle și nutriție. A urmat periodic traininguri de instruire în Canada, SUA, Germania, UK, Suedia, Spania și Italia în diverse metode de antrenamente de grup. Din 2006 este instructor de Pilates si group fitness, iar în 2013 a obținut licența de tehnician nutriționist. Cori a fondat yummdiet.com la începutul anului 2020 și deține studiourile de fitness feminin LadyFit din București. În 2017, Cori a obținut un MBA la Maastricht School of Management.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

28 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

58 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică