sâmbătă, octombrie 1, 2022

Pregătește-te din timp pentru masa de Paște! 3 reguli de care trebuie să ții seama.

Cori Grămescu prezintă 3 reguli importante de care trebuie să țină seama persoanele care au ținut tot postul Paștelui sau doar urmează să țină post în săptămâna de dinaintea sărbătorii de Paște. Conform nutriționistului și fondatorui platformei de diete yummdiet.com există trei direcții care pot fi urmate.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

„Dacă am ținut post o perioadă mai îndelungată și schimbăm brusc alimentația către produse grele din carne și preparate bogate în calorii, cum este cazul preparatelor tradiționale de Paște, riscul este să resimțim o senzație neplăcuta de balonare, oboseală și disconfort digestiv.

De aceea este foarte important ca în ultima săptămână de post să începem să pregătim organismul pentru consumul de alimente de origine animală”, explică nutriționistul.  Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.

Masa de Paște. 3 reguli de care trebuie să ții seama pentru a fi sănătos


1.  Creșterea cantității de proteine vegetale în ultima săptămână de post

Cori Grămescu spune că prima soluție pentru ca organismul să nu sufere un soc atunci când revine la meniul obișnuit după o perioadă de restricții alimentare este să consumăm în mod regulat proteine vegetal.

Te-ar mai interesa: De ce s-a sinucis tânărul chirurg Radu Mirică: mes...

„Începând cu leguminoasele cum sunt năutul, lintea, și continuând cu produsele derivate din soia sau înlocuitorii vegetali de carne, precum și concentratele proteice din suplimentele vegane, toate aceste ingrediente ne ajuta să ne menținem și pe perioada postului capacitatea de a digera eficient proteinele, ceea ce ne ajută să avem o tranziție lipsită de disconfort la produsele tradiționale”,
explică Cori Grămescu.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

2. Creșterea consumului de fructe bogate în enzime

O nouă soluție o reprezintă fructele bogate în enzime proteolitice cum e cazul ananasului, asociat cu condimente care ajută digestia, cum e ghimbirul.

„În plus este foarte important să fim cumpătați. Nu este bine ca la aceeași masă să consumăm prea multe preparate tradiționale. Cel mai bine e să le împărțim pe durata zilelor de Paște după cum urmează.

Dimineața dacă mâncăm ou, alegem doar o felie mica de drob, sau chiar mâncăm separat drobul la alta masă. Dacă la prânz consumăm ciorbă de miel, optăm pentru un ou fiert pe care îl ciocnim sau o bucată mică de friptură.

Te-ar mai interesa: Total diferit de cum îl știm! Cum s-a dus Becali l...

Iar la cină putem mânca fie stufat fie friptură de miel, însorită de legume sau salată asortată”, a spus nutriționistul.

3. Balansarea preparatelor tradiționale din miel cu legume care ajută digestia

Opțiunea a treia pentru a ne ușura digestia se referă la asocierea corectă dintre carnea de miel. După cum se știe, carnea de miel se digeră greu. Tocmai de aceea trebuie asociată cu legume care ne ajută să ne simțim bine.

Recomandarea nutriționistului este să optăm pentru legume amărui cum sunt ruccola, andivele sau varza de Bruxelles.

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

De asemenea, un plus îl reprezintă și consumul de ceaiuri și băuturi amărui cum sunt ceaiul de galbenele, apa tonica, limonada cu grapefruit.

Cine este Cori Grămescu

Cori Grămescu este coach de lifestyle și nutriție. A urmat periodic traininguri de instruire în Canada, SUA, Germania, UK, Suedia, Spania și Italia în diverse metode de antrenamente de grup. Din 2006 este instructor de Pilates si group fitness, iar în 2013 a obținut licența de tehnician nutriționist. Cori a fondat yummdiet.com la începutul anului 2020 și deține studiourile de fitness feminin LadyFit din București. În 2017, Cori a obținut un MBA la Maastricht School of Management.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private