Categories: Ştiri sănătate

Premieră medicală: Intervenție high tech în chirurgia cardiovasculară românească

Chirurgia cardiovasculară reprezintă cel mai optim tratament în cazul persoanelor cu  probleme valvulare avansate, fie congenitale, fie dobândite.

Operația extrem de complicată a fost realizată de către echipa de chirurgi coordonată de dr. Theodor Cebotaru, reputat chirurg cardiovascular. Intervenția a durat aproximativ 3 ore și s-a folosit pentru prima dată în România, un nou tip de valvă, recent omologată la nivel european.

”Această operație a fost una extrem de complexă, având în vedere faptul că a presupus schimbarea unei valve și repararea celei de-a doua: prima a fost implantată printr-o procedură fără sutură pe cord deschis, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operației și riscurile aferente unei astfel de intervenții, iar cea de-a doua valvă a fost reparată pe cord bătând. Valva de ultimă generație, implantată fără sutură a fost omologată de câteva luni în Europa și a fost pentru prima dată folosită în România”, a declarat dr. Theodor Cebotaru, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 80 de ani, a suferit acum 4 ani o operație la un spital din străinătate. În urma unei recente infecții la inimă, a fost necesară o reintervenție, pe care cei din străinătate au refuzat-o, riscul unei astfel de operații fiind foarte mare, luând în considerare vârsta pacientului.

 Intervenția high tech a adus ca noutate în chirurgia cardiovasculară românească utilizarea unui nou tip de valvă.

”Intervențiile chirurgicale cardiovasculare se realizează prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie și riscul de infecții. Timpul în cazul intervențiilor de chirurgie cardiovasculară joacă un rol extrem de important. Cu cât perioada de intervenție este mai scurtă, cu atât șansele de recuperare ale pacientului sunt mai ridicate. În cazul acestui tip de implantare, perioada de spitalizare este mai scurtă și recuperarea mult mai rapidă”, a mai declarat dr. Theodor Cebotaru.

Având în vedere faptul că valva folosită este de ultimă generație, la intervenție a participat și un îndrumător științific din partea companiei care a produs acest tip de valvă.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: