Categories: Stil de viaţă

Cât de tare afectează sforăitul viaţa sexuală

Potrivit medicului ORL-ist Elena Lăţcan, aproximativ 60% din populaţia ţării noastre sforăie, inclusiv copiii.

Sforăitul este un motiv destul de întemeiat pentru care un număr considerabil de cupluri ajung să pună capăt relațiilor sau chiar mariajului.  Medical vorbind, actul sexual implică acțiuni la nivel  neuronal, psihologic, vascular și hormonal iar atunci când unul din acestea lipsește actul sexual este compromis. Mai mult de 10% din cupluri au declarat că sforăitul le-a afectat viata sexuală și că a dus la disfuncții erectile.

Un număr considerabil de cupluri declară că ineficiența dispozitivelor anti-sforăit îi determină să se despartă de partenerii lor și aduc stări de turbulențe în relațiile lor. Calitatea relațiilor în special viața sexuală este afectată în mod negativ datorită utilizării de dispozitive anti-sforăit sau a unor remedii ieftine și ineficiente. Ținând cont de gravitatea reacțiilor adverse în urma folosirii dispozitivelor anti-sforăit și a remediilor de sforăit aplicate ”după ureche” acestea nu ar trebui permise decât cu recomandarea medicului și cu o supraveghere amănunțită.

De cele mai multe ori, în primele faze în care partenerul începe să sforăie, cuplurile decid să se separe atunci când dorm; fie cei care nu sforăie merg mai devreme ca partenerii lor la somn fie dorm în camere separate  după ce au încercat diverse metode anti-sforăit fără nici un efect. Însă din păcate aceste soluții nu rezolvă problemele ce apar în cuplu ci duc la o distanțare între parteneri.

Cuplurile ar trebui să caute o soluție permanentă de a scăpa de sforăit. Sforăitul este neplăcut atât pentru cel care îl produce și care din cauza problemelor de respirație nu se odihnește cum trebuie  însă și partenerul celui care sforăie se află într-o situație destul de delicată prin faptul că din cauza zgomotelor scoase de partener nu se poate odihni și astfel ziua următoare e una epuizantă.

Există statistici care atestă faptul că în cuplurile în care unul dintre parteneri sforăie, relația are de suferit deoarece fiecare dintre parteneri suferă atât fizic cât și emoțional  iar viața sexuală este afectată.

Mai mult, în cuplurile în care unul dintre parteneri utilizează dispozitive anti-sforăit  sau urmează cure pentru diminuarea sforăitului, relațiile sexuale sunt tot mai rare fapt ce duce la îndepărtarea partenerilor.

Într-un sondaj recent făcut de specialiștii britanici a rezultat că 50% din cuplurile care au depășit problemele cu sforăitul au revenit treptat la viata sexuală dinainte și implicit la creșterea intimității în relația de cuplu. O treime din cei implicați în sondaj recunosc că nu au fost mulțumiți în totalitate de rezultatele obținute în urma utilizării dispozitivelor anti-sforăit și au declarat că într-adevăr sforăitul a dus la înrăutățirea vieții lor sexuale. Cei mai mulți au recunoscut că, în cazul în care nu se doarme în camere separate, partenerii lor merg la somn mai devreme și astfel se evită relațiile sexuale iar faptul că unul dintre parteneri sforăie produce tensiuni în relație.

Cercetările medicale arată că persoanele care sforăie, o dată cu diminuarea actului sexual ajung să aibe disfuncții erectile. Din punct de vedere medical procesul de erecție implică acțiuni ale sistemului neuronal, psihic, vascular dar și hormonal. Atunci când unul dintre acestea lipsește se ajunge la disfuncții erectile. O altă problemă destul de gravă e atunci când sforăitul este și mai avansat și pacientul suferă de apnee, stare care dă naștere la hipertensiune arterială și care produce schimbări la nivelurile hormonale ale individului ce duc la evitarea sexului.

Dacă un cuplu începe să doarmă în camere diferite din cauza sforăitului atunci este timpul să apeleze  la servicii de consultanță în domeniu. Cercetătorii au făcut numeroase descoperiri în domeniu și tot mai multe proiecte vizează tratarea sforăitului și combaterea reacțiilor adverse pe care acesta le are în viața sexuală a cuplurilor. Tot mai multe cercetări au rezultate surprinzătoare care duc la combaterea sforăitului. Mulți dintre cei care au participat la sondaje deși știau că sforăitul este în mare parte legat de căile respiratorii au menționat că știu puține remedii sau soluții prin care să poată stopa acest fenomen. Există metode simple, accesibile și eficiente care te pot scăpa de sforăit și astfel se pot evita aceste reacții adverse asupra vieții sexuale de cuplu.

Recent Posts

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

10 minute ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

40 de minute ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

o oră ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

2 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

2 ore ago

Ai exagerat cu mâncarea de Paște? Aplică rapid aceste sfaturi

Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic