Categories: Ştiri sănătate

Prima țară care va ieși din criza cornavirusului. Măsurile inedite luate de Guvern

Conform datelor publice, Israelul va fi prima țară care va ieși din criza cornavirusului. Acest lucru este posibil prin faptul că această țară a atins deja pragul de 2 milioane de persoane vaccinate.

Persoana care a marcat numărul 2 milioane este o asistentă dintr-o maternitate. Conform AFP, preluat de Agerpres, la eveniment a participat și premierul Benjamin Netanyahu, prima persoană vaccinată din Israel.

Sunt cea cu numărul 2 milioane”, scris pe o mică pancartă pe care o ţinea în mâini asistenta medicală care a fost inoculată joi în oraşul Ramla, în apropiere de Tel Aviv.

Israelul va fi „prima ţară care va ieşi din criza corona”

Alături de ea, Netanyahu, în prezent în campanie electorală, a dat asigurări că Israelul va fi „prima ţară care va ieşi din criza corona”.

„Vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a mai spus zâmbind prim-ministrul israelian, care a dat chiar el startul ambiţioasei campanii de vaccinare pe 19 decembrie, în direct la televiziune.

La începutul lui ianuarie, autorităţile sanitare estimau că două milioane de persoane vor primi ambele injecţii anti-COVID până la sfârşitul lunii. Până joi însă, numai 150.000 de persoane fuseseră inoculate cu ambele doze.

În paralel cu campania de vaccinare derulată contracronometru, Israelul înregistrează o recrudescenţă a numărului de cazuri de persoane contaminate, cu circa 9.000 de noi bolnavi raportaţi zilnic cu COVID-19.

Netanyahu a făcut apel joi la israelieni „să respecte măsurile de siguranţă”, în condiţiile în care în prezent este în vigoare al treilea lockdown de la începutul pandemiei.

Guvernul speră într-o ieşire din criză la începutul lui martie, chiar înainte de alegerile legislative de la 23 martie.

În total, peste 523.000 de persoane au fost oficial contaminate cu noul coronavirus în Israel şi circa 3.850 au murit, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

De mai bine de două săptămâni, israelienilor le sunt restricţionate deplasările la mai mult de 1 km de locuinţe, cu rare excepţii, bine motivate. Alte măsuri vizează restricţionarea unor servicii, precum închiderea centrelor comerciale şi a restaurantelor, cărora le-a fost permis doar serviciul de livrări.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că fiecare rezident cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina până în martie.

Israelul speră că, în afară de măsurile actuale de lockdown, campania de vaccinare rapidă să ducă la o scădere a numărului de infecţii cât mai curând.

Potrivit site-ului Our World in Data, Israelul este lider mondial după numărul persoanelor vaccinate la 100 de locuitori cu 21,38 de persoane, urmat de Emiratele Arabe Unite (EAU) şi de Bahrain.

Israelul a lansat campania de vaccinare pe 20 decembrie, acordând întâietate persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, celor din categorii de risc şi altor grupuri prioritare.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: