Categories: Ştiri sănătate

Primul antiviral oral pentru Covid poate fi folosit în UE. Când și cum se administreză pastilele

Tratament Covid. Primul antiviral oral pentru Covid poate fi folosit în UE. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, vineri, folosirea în caz de urgenţă a pastilelor experimentale anti-COVID produse de compania Merck la nivelul UE.

Potrivit autorităţilor europene, medicamentul poate fi administrat timp de cinci zile, după debutul simptomelor asociate COVID-19, doar persoanelor adulte care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar care riscă să dezvolte o formă gravă a bolii.

Cum se administrează pastilele

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că a aprobat folosirea în caz de urgenţă în Uniunea Europeană (UE) a pastilei împotriva COVID-19 de la Merck. Autorităţile au anunţat că pastilele ar trebui administrate de două ori pe zi, timp de cinci zile, precizând însă că tratamentul nu e recomandat gravidelor sau femeilor care doresc să rămână însărcinate în viitorul apropiat. Pastilele Merck nu au primit încă autorizaţia comercială pentru a fi lansate pe piaţă, informază Reuters.

„Anunţul EMA vine pentru a oferi sprijin autorităţilor naţionale, care ar putea hotărî utilizarea precoce a medicaţiei împotriva coronavirusului, înaintea autorizaţiei comerciale. În lumina creşterii numărului de infectări şi a deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul Uniunii Europene”, transmit oficialii.

EMA a demarat procedurile de verificare a pastilelor Merck, Lagevrio, luna trecută. Vineri, specialiştii au început şi analiza pastilei anti-COVID produsă de Pfizer.

Merck şi Pfizer: lansarea pastilelor pentru tratarea COVID-19 în Uniunea Europeană

Ambii producători de medicamente din SUA, Merck şi Pfizer, au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%.

Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri recente, a transmis la începutul lunii o sursă UE, precizând că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor. Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck a avut loc în Marea Britanie.

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile. Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

28 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

57 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: