vineri, august 12, 2022

Tratament Covid. Primul antiviral oral pentru Covid poate fi folosit în UE. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, vineri, folosirea în caz de urgenţă a pastilelor experimentale anti-COVID produse de compania Merck la nivelul UE.

Potrivit autorităţilor europene, medicamentul poate fi administrat timp de cinci zile, după debutul simptomelor asociate COVID-19, doar persoanelor adulte care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar care riscă să dezvolte o formă gravă a bolii.

Te-ar mai interesa: Interviu Doctorul Zilei. Alexandra Tănase, omul cu...

Cum se administrează pastilele

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că a aprobat folosirea în caz de urgenţă în Uniunea Europeană (UE) a pastilei împotriva COVID-19 de la Merck. Autorităţile au anunţat că pastilele ar trebui administrate de două ori pe zi, timp de cinci zile, precizând însă că tratamentul nu e recomandat gravidelor sau femeilor care doresc să rămână însărcinate în viitorul apropiat. Pastilele Merck nu au primit încă autorizaţia comercială pentru a fi lansate pe piaţă, informază Reuters.

„Anunţul EMA vine pentru a oferi sprijin autorităţilor naţionale, care ar putea hotărî utilizarea precoce a medicaţiei împotriva coronavirusului, înaintea autorizaţiei comerciale. În lumina creşterii numărului de infectări şi a deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul Uniunii Europene”, transmit oficialii.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

EMA a demarat procedurile de verificare a pastilelor Merck, Lagevrio, luna trecută. Vineri, specialiştii au început şi analiza pastilei anti-COVID produsă de Pfizer.

Merck şi Pfizer: lansarea pastilelor pentru tratarea COVID-19 în Uniunea Europeană

Ambii producători de medicamente din SUA, Merck şi Pfizer, au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să bei cafea înainte să mergi la c...

Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri recente, a transmis la începutul lunii o sursă UE, precizând că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor. Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck a avut loc în Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile. Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private