Categories: Ştiri sănătate

Primul copil născut prin Programul Național FIV, inițiat de Gabriela Firea. „Un proiect muncit cu sufletul aduce roade”

A venit pe lume primul copil născut prin Programul Național FIV. După un an de la aprobarea Programului național pentru creșterea natalității, mii de cupluri cu probleme medicale au primit o șansa pentru a-și trata problemele de infertilitate și să devină părinți.

Programul prin care sunt sprijinite cu 15.000 de lei cuplurile infertile, pentru proceduri de fertilizare in vitro, este un ajutor real pentru cuplurile care nu pot concepe natural.

Primul copil născut din Programul Național FIV, inițiat de Gabriela Firea. „Un proiect muncit cu sufletul aduce roade”

Fostul ministru al Familiei Gabriela Firea (PSD) a publicat, marți, fotografii cu primul copil născut prin programul pentru susținerea natalității, de acordare de vouchere pentru procedurile de fertilizare in vitro, pe care l-a inițiat.

„Faceți cunoștință cu primul copil născut prin programul național pentru susținerea natalității! Simt o bucurie nespusă pe care trebuie să o împărtășesc cu toată lumea.

Iată dovada că un proiect muncit cu sufletul aduce roade. Este o rază de speranță pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinți din motive medicale. Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor.

Felicitări părinților că au avut încredere în programul pe care l-am inițiat în calitate de ministru al Familiei și că nu au abandonat speranța că prin proceduri medicale vor deveni părinți. Au fost printre primele cupluri care au primit sprijinul din partea Guvernului și au realizat procedurile în luna februarie. De o săptămână, sunt părinții fericiți ai unui băiețel sănătos și vânjos.

Alte aproape 10.000 de cupluri își pun speranța în acest proiect. Sunt aproape 7.400 de vouchere emise și tot atâtea proceduri începute sau care urmează. Sigur, nu toate se vor transforma în sarcini, dar este un început. Și un pas important pentru creșterea natalității în România, pe lângă tratarea unei probleme grave, infertilitatea.

Am pus foarte mult suflet în acest proiect, muncit alături de fostul meu coleg Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii la vremea respectivă, și echipele din cele două ministere. Am avut și sprijinul lui Adrian Câciu, ministru de Finanțe când a fost aprobat programul, care a înțeles și sprijinit programele pentru creșterea natalității, de asemenea vicepremierului Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului atunci. Le mulțumesc și liderilor coaliției de guvernare – actualul premier Marcel Ciolacu, pe atunci președintele Camerei Deputaților, și Nicolae Ionel Ciucă, acum președintele Senatului, atunci premier – care au susținut acest proiect.

Nu în ultimul rând, multe mulțumiri medicilor și oamenilor dedicați care ne-au ajutat să facem ca acest proiect să devină realitate – Marilena Băluţă, Andreas Vythoulkas, M.D., Nicole Brunel și mulți alții”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

15 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

44 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra