miercuri, ianuarie 26, 2022

Stimularea natalității prin susținerea familiilor, un obiectiv național. Gabriela Firea: „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță „măsuri drastice” pentru prevenirea abuzurilor în centrele de plasament. „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”, anunță Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”

„Copiii sunt prioritate zero pentru mine! Atât cei care au familii, cât și cei aflați în grija statului. Am preluat de curând mandatul de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, însă, în acest scurt răstimp am aflat de prea multe cazuri de abuzuri petrecute în centrele de plasament, care demonstrează că lucrurile nu funcționează cum ar fi de dorit. Anunț că voi lua măsuri drastice pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, iar viața acestor copii să fie mai bună”, a transmis Firea pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Strigătul celebrului profesor Leon Zăgrean: NU VAC...

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane stând jos, sediu şi interior

Stimularea natalității prin susținerea familiilor, un obiectiv național

Vineri, 14 ianuarie, Gabriela Firea a anunţat că îşi continuă misiunea principală, de a pune capăt crizei demografice din România, prin programe care să stimuleze natalitatea. În acest sens, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse avut o întâlnire pe această temă cu academicianul Cătălin Zamfir, pe care l-a şi cooptat în Consiliul Ministerului, un organism cu rol consultativ în elaborarea de politici pe care Ministerul Familiei să le implementeze.

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm.

Te-ar mai interesa: Un campion olimpic a decedat în urma infecției. A ...

Astăzi, m-am întâlnit cu academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Am pus bazele colaborării dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Academia România pentru realizarea de proiecte și strategii care să ajute România să depășească această criză demografică. La întâlnire a participat și secretarul de stat, doamna Doina Pârcălabu.

Te-ar mai interesa: Pfizer și BioNTech lansează primul studiu al unei ...

L-am invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele.

Te-ar mai interesa: Veste îmbucurătoare! O nouă șansă la viață pentru ...

Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie”, a mai scris Gabriela Firea.

Te-ar mai interesa: Știai că apa îmbuteliată are termen de valabilitat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private