Categories: Ştiri sănătate

Primul pancreas artificial din lume, conectat unui băiețel de patru ani

Primul pancreas artificial din lume a fost conectat cu succes unui pacient de numai patru ani din Australia care suferea de diabet de tip 1.

Noul mecanism, care va putea fi folosit pentru bolnavii de diabet de orice vârstă, este asemănător ca formă și dimensiuni cu un telefon mobil, și funcționează ca o pompă care eliberează insulină în organism doar atunci când este necesar. Dispozitivul se poartă la brâu, se conectează cu tuburi la interiorul corpului și ajută la prevenirea crizelor de hipoglicemie, extrem de periculoase, chiar fatale uneori dacă au loc noaptea, în timpul somnului. Conectarea se face o dată la trei zile, printr-o procedură simplă, care nu necesită ajutorul unui medic.

Spre deosebire de pompele de insulină realizate până în prezent, actualul dispozitiv are ‘un algoritm care ajută la depistarea hipoglicemiei, un mic computer incorporat, care va da pacienților mult mai multă încredere’, a declarat profesorul Tim Jones, de la Spitalul Princess Margaret din Perth, unde a fost operat micuțul australian Xavier Hames.

Durata de utilizare a pancreasului artificial, care costă în jur de 7.000 de euro, este de aproximativ patru ani. În timp, prețul său va scădea, aparatul devenind mult mai accesibil, a estimat medicul.

Mama primului beneficiar al unui pancreas artificial este convinsă că acesta va avea un impact pozitiv atât pentru viața fiului ei, cât și pentru cei care îl îngrijesc și care trebuie să fie în permanență atenți la nivelul glicemiei băiatului. ‘Oferă o mai mare libertate în privința mâncărurilor. (…) nu poți opri un copil când vrea spaghete sau când participă la aniversarea unui prieten’, a spus ea, adăugând că ‘niciun părinte nu-și dorește să fie nevoit să se trezească noaptea din oră în oră’ pentru a preveni o criză de hipoglicemie a copilului său sau pentru a-i face injecții cu insulină.

Recent Posts

Atenționare cibernetică! Aveți grijă când faceți cumpărături online pentru sărbători

Atenționare cibernetică!  Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…

22 de minute ago

Ouă de Paște vopsite natural. Doar așa vei obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși

Vopseaua din comerț pentru ouăle de Paște poate fi periculoasă pentru organism deoarece conține aditivi…

52 de minute ago

Semnificația spirituală a ploii de stele din Mai 2024

Ploile de meteoriți sunt un fenomen astronomic care a captivat omenirea din cele mai vechi…

o oră ago

O zodie are Cosmosul de partea ei. Urmează reușite pe toate planurile la începutul lunii Mai

Mihai Voropchievici vestește mari reușite pentru o zodie în următoarea perioadă. Ceilalți nativi, pe de…

2 ore ago

Mare atenție la PEȘTE! Medicul Virgil Stroescu: Poate să facă dezastru!

De curând, în timpul emisiunii Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, medicul…

2 ore ago

Durere pentru Oana Lis. A murit in Săptămâna Mare

Durere pentru Oana Lis. Soția lui Viorel Lis a povestit la un moment dat care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia