Categories: Ştiri sănătate

Primul vaccin din lume împotriva cancerului. Când ar putea fi disponibil

Lumea ar putea fi la doar câțiva ani distanță de un vaccin împotriva cancerului, potrivit cuplului din spatele vaccinului Pfizer/BioNtech COVID-19.

Vaccinurile pentru vindecarea cancerului ar putea fi aici înainte de 2030, spun fondatorii companiei germane care împreună cu Pfizer a realizat vaccinul revoluționar ARNm COVID-19.

Profesorii Uğur Şahin şi Özlem Türeci au declarat pentru BBC că au făcut descoperiri majore recente care ar putea duce la un remediu pentru cancer înainte de sfârşitul deceniului.

Oamenii de știință din întreaga lume lucrează de zeci de ani la un vaccin împotriva cancerului.

Cei doi oameni de știință spun că experiența lor anterioară în dezvoltarea unui vaccin împotriva cancerului i-a ajutat să dezvolte vaccinul COVID-19, care, la rândul său, a ajutat la accelerarea vaccinului împotriva cancerului.

Primul vaccin împotriva cancerului din lume ar putea fi disponibil în curând

Lumea ar putea avea, în curând, primul vaccin împotriva unei maladii care curmă anual zeci de milioane de vieți.

Există deja câteva vaccinuri disponibile pentru prevenirea cancerului, dar noul ser promite o adevărată revoluție în lumea medicală.

Compania farmaceutică Merck din SUA și compania Moderna au încheiat un acord pentru dezvoltarea și comercializarea în comun a unui nou vaccin împotriva cancerului.

Noul vaccin este conceput pentru a combate melanomul, cea mai mortală formă de cancer de piele. În loc să împiedice o persoană să se îmbolnăvească, vaccinul cu ARN mesager va învață sistemul imunitar cum să lupte împotriva tumorilor pe baza markerilor de cancer ai unei persoane.

Moderna și Merck colaborează încă din 2016 la dezvoltarea unui vaccin împotriva cancerului.

Pentru a face un vaccin personalizat împotriva cancerului, oamenii de știință prelevează mostre din celulele de melanom mutante ale unui pacient.

Folosind secvențierea genelor, aceștia pot identifica care dintre antigene vor declanșa un răspuns imun. Cu aceste informații, oamenii de știință pot crea un vaccin pe bază de ARNm personalizat pentru a instrui corpul să combată tumorile cu celule T și oprind astfel progresul cancerului, scrie Inhabitat.com.

Vaccinuri pe bază de ARNm pentru alergii alimentare sau probleme cardiace?

Vaccinul anti- COVID-19 al celor de la Moderna a folosit, de asemenea, tehnologia ARNmesager pentru a învăța organismul să identifice și să lupte împotriva unei boli necunoscute. Acum, companiile analizează și alte utilizări pentru vaccinurile ARNm, de la alergii alimentare, la probleme cardiace sau demență.

157 de pacienți sunt în faza 2 a studiilor clinice

Merck și Moderna au convenit pentru prima dată să colaboreze la un vaccin împotriva cancerului în 2016. În prezent, 157 de pacienți sunt în faza 2 a studiilor clinice. O parte dintre ei tratați cu o combinație de mRNA-4157/V940 și cu medicamentul anti- cancer de la Merck, Keytruda. Alții primesc doar medicamentul Keytruda. Mai multe date urmează să fie disponibile până la sfârșitul anului.

Progrese semnificative în promovarea mRNA-4157 ca tratament pentru cancer

„Împreună am făcut progrese semnificative în promovarea mRNA-4157 ca tratament investigațional personalizat pentru cancer, utilizat în combinație cu Keytrude”, a declarat Stephen Hoge, președintele Moderna.

„Cu datele pe care le așteptăm acum despre PCV, continuăm să fim încrezători în impactul pe care ARNmesager îl poate avea ca nouă paradigmă de tratament al cancerului”, a mai spus acesta.

Atât Merck, cât și Moderna vor face o mulțime de bani și, sperăm, să îmbunătățească sănătatea oamenilor și să salveze multe vieți dacă noul vaccin se dovedește eficient.

Moderna va testa vaccinuri care vizează 15 dintre cei mai periculoși agenți patogeni

Compania Moderna a mai anunțat că intenționează să dezvolte și să înceapă testarea unor vaccinuri care vizează 15 dintre cei mai periculoși agenți patogeni din lume, până în 2025, și că va renunța definitiv la brevetele pentru vaccinul anti- COVID-19.

Compania de biotehnologie din SUA a mai spus că va pune tehnologia sa pe bază de ARNm mesager la dispoziția cercetătorilor care lucrează la noi vaccinuri pentru boli emergente, printr-un program numit mRNA Access.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică