duminică, noiembrie 27, 2022

Lumea ar putea fi la doar câțiva ani distanță de un vaccin împotriva cancerului, potrivit cuplului din spatele vaccinului Pfizer/BioNtech COVID-19.

Vaccinurile pentru vindecarea cancerului ar putea fi aici înainte de 2030, spun fondatorii companiei germane care împreună cu Pfizer a realizat vaccinul revoluționar ARNm COVID-19.

Profesorii Uğur Şahin şi Özlem Türeci au declarat pentru BBC că au făcut descoperiri majore recente care ar putea duce la un remediu pentru cancer înainte de sfârşitul deceniului.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Oamenii de știință din întreaga lume lucrează de zeci de ani la un vaccin împotriva cancerului.

Cei doi oameni de știință spun că experiența lor anterioară în dezvoltarea unui vaccin împotriva cancerului i-a ajutat să dezvolte vaccinul COVID-19, care, la rândul său, a ajutat la accelerarea vaccinului împotriva cancerului.

Primul vaccin împotriva cancerului din lume ar putea fi disponibil în curând

Lumea ar putea avea, în curând, primul vaccin împotriva unei maladii care curmă anual zeci de milioane de vieți.

Există deja câteva vaccinuri disponibile pentru prevenirea cancerului, dar noul ser promite o adevărată revoluție în lumea medicală.

Compania farmaceutică Merck din SUA și compania Moderna au încheiat un acord pentru dezvoltarea și comercializarea în comun a unui nou vaccin împotriva cancerului.

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...

Noul vaccin este conceput pentru a combate melanomul, cea mai mortală formă de cancer de piele. În loc să împiedice o persoană să se îmbolnăvească, vaccinul cu ARN mesager va învață sistemul imunitar cum să lupte împotriva tumorilor pe baza markerilor de cancer ai unei persoane.

Moderna și Merck colaborează încă din 2016 la dezvoltarea unui vaccin împotriva cancerului.

Pentru a face un vaccin personalizat împotriva cancerului, oamenii de știință prelevează mostre din celulele de melanom mutante ale unui pacient.

Te-ar mai interesa: 27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bi...

Folosind secvențierea genelor, aceștia pot identifica care dintre antigene vor declanșa un răspuns imun. Cu aceste informații, oamenii de știință pot crea un vaccin pe bază de ARNm personalizat pentru a instrui corpul să combată tumorile cu celule T și oprind astfel progresul cancerului, scrie Inhabitat.com.


Vaccinuri pe bază de ARNm pentru alergii alimentare sau probleme cardiace?

Vaccinul anti- COVID-19 al celor de la Moderna a folosit, de asemenea, tehnologia ARNmesager pentru a învăța organismul să identifice și să lupte împotriva unei boli necunoscute. Acum, companiile analizează și alte utilizări pentru vaccinurile ARNm, de la alergii alimentare, la probleme cardiace sau demență.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

157 de pacienți sunt în faza 2 a studiilor clinice

Merck și Moderna au convenit pentru prima dată să colaboreze la un vaccin împotriva cancerului în 2016. În prezent, 157 de pacienți sunt în faza 2 a studiilor clinice. O parte dintre ei tratați cu o combinație de mRNA-4157/V940 și cu medicamentul anti- cancer de la Merck, Keytruda. Alții primesc doar medicamentul Keytruda. Mai multe date urmează să fie disponibile până la sfârșitul anului.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Progrese semnificative în promovarea mRNA-4157 ca tratament pentru cancer

„Împreună am făcut progrese semnificative în promovarea mRNA-4157 ca tratament investigațional personalizat pentru cancer, utilizat în combinație cu Keytrude”, a declarat Stephen Hoge, președintele Moderna.

„Cu datele pe care le așteptăm acum despre PCV, continuăm să fim încrezători în impactul pe care ARNmesager îl poate avea ca nouă paradigmă de tratament al cancerului”, a mai spus acesta.

Atât Merck, cât și Moderna vor face o mulțime de bani și, sperăm, să îmbunătățească sănătatea oamenilor și să salveze multe vieți dacă noul vaccin se dovedește eficient.

Moderna va testa vaccinuri care vizează 15 dintre cei mai periculoși agenți patogeni

Compania Moderna a mai anunțat că intenționează să dezvolte și să înceapă testarea unor vaccinuri care vizează 15 dintre cei mai periculoși agenți patogeni din lume, până în 2025, și că va renunța definitiv la brevetele pentru vaccinul anti- COVID-19.

Compania de biotehnologie din SUA a mai spus că va pune tehnologia sa pe bază de ARNm mesager la dispoziția cercetătorilor care lucrează la noi vaccinuri pentru boli emergente, printr-un program numit mRNA Access.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private