Principalele boli care se agravează rapid odată cu venirea frigului

În anotimpul rece temperaturile mai scăzute expun organismul la agravarea unor afecţiuni medicale şi de aceea medicii recomandă o grijă sporită mai ales în cazul bolnavilor cronici.

Viroze respiratorii

Da, aceasta nu este o surpriză, dar nu ne-am putea lipsi de această boală. Ea apare în fiecare anotimp, dacă organismul nostru este slăbit. Dar în timpul sezonului rece, probabilitatea de a lua gripă se dublează – sezonul rece începe toamna și durează toată iarna.

Astmul

Aerul rece este un factor major în apariția simptomelor de astm, respectiv respirația șuierătoare și dificultăți de respirație. Persoanele care suferă de astm trebuie să fie atente iarna. Cu un astfel de aer, respirăm mai des și mai mult pe gură, motiv pentru care aerul nu are timp să se încălzească, iar acest lucru provoacă spasme.

Alergiile

Alergiile se pot intensifică și iarna din cauza creşterii sensibilităţii la frig, precum și prin șederea prelungită în încăperi închise, unde contactul cu alergenii are loc mai des. Alergia este însoțită de mâncărimi nazale, ochi apoși, nas care curge sau este înfundat. De asemenea uneori pote să apară şi erupții cutanate, potrivit actualno.com.

Bolile cardiovasculare

Potrivit statisticilor, atacurile de cord apar mai des iarna. Pe vreme rece, tensiunea arterială crește și, astfel, solicită mai mult inima. De asemenea, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a menține căldura corpului atunci când este frig. Gerul poate provoca, de asemenea, vasospasm.

Artrita

Multe persoane care suferă de artrită raportează că articulațiile lor devin mai dureroase și mai rigide în timpul iernii. Încă nu există motive exacte pentru acest fenomen, dar sunt considerate posibile o creștere a presiunii atmosferice, hipotermia frecventă, răcelile care reduc tonusul general al organismului și deficiența de vitamina D.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Afecțiunile renale

Frigul este vinovat pentru exacerbarea pielonefritei. Principala regulă în acest caz este să nu te lași răcit. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să sacrifici frumusețea de dragul căldurii, te poți îmbrăca elegant, dar în același timp călduros chiar și în sezonul rece.

Tulburarea afectivă sezonieră

Manifestată sub formă de apatie şi melancolie, aceasta este încadrată ca tulburare depresivă. În acest caz, pot apărea schimbări bruște ale stărilor emoționale – de la furie la plâns. Unul dintre motive este lipsa vitaminei D și ziua luminoasă mai scurtă, ceea ce duce la tulburări în producția de serotonină (hormonul bucuriei) și melatonină (hormonul somnului).

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 minute ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

42 de minute ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

o oră ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

2 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

2 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra