Probleme cu tiroida: trei simptome care nu ar trebui niciodată ignorate, dar pe care oamenii le trec cu vederea

Probleme cu tiroida. Un bun management al stării generale de sănătate presupune și urmărirea conștientă a anumitor simptome sau modificări care ar putea fi un semn al unei probleme grave.

Cu toate acestea, unele probleme de sănătate sunt greu de detectat, deoarece simptomele sunt adesea trecute cu vederea sau confundate cu altceva.

Una dintre acestea este o problemă cu tiroida. În ciuda faptului că afectează milioane de oameni, mulți nu sunt conștienți de unele dintre semnele de avertizare timpurii, deoarece sunt ușor confundate cu alte afecțiuni mai puțin grave.

Tiroida este o glandă mică în partea din față a gâtului, care joacă un rol important în funcționarea corpului. Produce hormoni care ajută la transformarea alimentelor pe care le consumați în energie, ceea ce influențează creșterea, dezvoltarea și reglarea temperaturii. O tiroida dezechilibrată, fie că produce prea mulți sau prea puțini hormoni, poate declansa numeroase probleme de sănătate.

Problemele tiroidiene pot include hipotiroidismul (o tiroidă subactivă), hipertiroidismul (o tiroidă hiperactivă), noduli și chiar cancer.

Probleme cu tiroida: trei simptome care nu ar trebui niciodată ignorate, dar pe care oamenii le trec cu vederea

Pentru a ajuta oamenii să devină mai conștienți de problemă, Llinos Connolly, o soră medicală de la Benenden Health, a împărtășit câteva dintre semnele mai puțin cunoscute pe care trebuie să le urmăriți, potrivit Daily Record

  • Sensibilitate la frig: A-ți fi frig este un sentiment comun, mai ales pe măsură ce se apropie iarna, dar ar putea fi un semn de ceva mai mult.

Senzația constantă de frig, chiar și atunci când ești îmbrăcat gros sau ești într-o cameră încălzită, ar putea fi un semn al problemelor cu tiroida. Dacă glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni, nu vei obține atât de multă energie din alimente, ceea ce poate duce la lipsa organismului de energie suficientă pentru a-ți alimenta metabolismul și a-ți regla temperatura.

  • Oboseala si epuizarea: Majoritatea oamenilor ar putea beneficia de un pic de somn suplimentar.

Cu toate acestea, a te culca devreme sau a dormi mai târziu dimineața nu va rezolva oboseala cauzată de problemele cu tiroida. Dacă te simți obosit tot timpul, indiferent de câte ore de somn ai avea și, de asemenea, te confrunți cu dureri în articulații și mușchi, acesta ar putea fi, de asemenea, un semn că tiroida ta nu produce suficienți hormoni.

Pentru a-ți da seama dacă oboseala este legată de tiroidă sau de altă problemă de somn, încearcă mai întâi să intri într-o rutină bună de somn. Apoi, dacă simptomul de epuizare persistă, fă o programare la medicul de familie.

  • Modificări neașteptate de greutate: Deși s-ar putea să nu fie ceva ce observați imediat, dacă te îngrași sau slăbești cu ușurință fără a face nicio modificare a stilului de viață, atunci tiroida ar putea fi cauza.

Cu o tiroidă subactivă, corpul tău se va lupta să transforme orice alimente consumate în energie. Așadar, rămâne în corpul tău fie fiind transformat în grăsime, fie fiind reținut sub formă de apă sau sare, ceea ce duce la creșterea în greutate în timp.

Pe de altă parte, o tiroidă hiperactivă înseamnă că corpul tău produce prea mulți hormoni, prea multă mâncare fiind convertită în energie, ceea ce poate duce la pierderea în greutate, mai ales dacă aportul zilnic de calorii nu este suficient.

Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste simptome, experții îți recomandă să îți rezervai o întâlnire cu un medic pentru a afla mai multe amănunte.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

51 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

o oră ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra