Sari la conținut

Ne mor bunicii singuri și flămânzi. O bătrână a sunat la 112, că moare de singurătate și de frig. Un bătrân susține că e cel mai „trist om de pe pământ” și dacă ar muri mâine, nimeni nu ar afla

Ne mor bunicii singuri și flămânzi. O bătrână a sunat la 112, că moare de singurătate și de frig. Un bătrân susține că e cel mai „trist om de pe pământ” și dacă ar muri mâine, nimeni nu ar afla

E realitatea zilelor în care trăim. E țara în care ne-am născut. Sunt știrile pe care le auzim la televizor. Dar, dincolo de știri, sunt oamenii din jurul nostru. Îi vedem pe stradă, gârboviți, triști, gri.

Mulți bătrâni din această țară trăiesc la limita sărăciei umane. Și, ce e mai trist, la limita demnității umane. Au rămas singuri, în niște apartamente din niște blocuri anonime.

Bunicii acestei țări au nevoie de atenția noastră, de dragostea noastră! Și ei își strigă neputința cum pot, cât încă mai pot.

Caz Cutremurător La Constanța. O Bătrânică De 83 De Ani A Sunat La 112 Să Anunțe Că Moare De Frig și Singurătate în Casă — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Ne mor bunicii singuri și flămânzi. O bătrână a sunat la 112, că moare de singurătate și de frig

De pildă, singura soluție pentru o bătrână din Constanţa, în vârstă de 83 de ani, a fost să sune la numărul unic de urgenţă 112, pentru a cere ajutor că moare de frig în casă.

Frigul a adus-o în pragul disperării, singura sursă de încălzire fiind un calorifer electric, dar de teama facturii la curent, folosindu-l doar când este absolut necesar.

Apelul ei a fost redirecţionat către Poliţia Locală Constanţa, iar cel care avea să ajungă la bătrână era chiar Gabriel Enache, un poliţist local cunoscut pentru numeroasele acte de caritate pe care le-a făcut în comunitatea din Constanţa.

„Este greu de înțeles și acceptat…dar se întâmplă în zilele noastre și in țară noastră!

Această măită a sunat la 112 că moare de frig și singurătate in casă….nu mai are pe nimeni….i a murit băiatul, soțul, fratele și sora…singură pe lume la 83 de ani!

Sunt împreună cu colegii aproape in fiecare zi lângă acest SUFLET lăsat pe pământ de bunul Dumnezeu”, a scris poliţistul local Gabriel Enache în postarea de pe Facebook.

Poliţistul a convins câţiva colegi şi astfel i-au cumpărat bătrânei o butelie, dar şi mâncare. Mai mult, poliţiştii locali au strâns suficienţi bani ca să îi plătească femeii facturile la curent pentru următoarele luni.

„Sunt cel mai trist om de pe pământ. Dacă aș muri mâine, nimeni nu ar afla”

La rândul său, un pensionar de 76 de ani, a fost uitat de toată familia și de cunoscuți. Nimeni nu-și mai aduce aminte să-i dea măcar un simplu telefon să vadă dacă e bine.

După ce și-a pierdut soția, în urmă cu câțiva ani, bătrânul se simte cel mai singur om din lume.

„Am 76 de ani și sunt văduv. Cancerul mi-a răpit soția, cea mai frumoasă femeie din lume, cea mai blândă și cu cea mai bună inimă. Ne cunoșteam de când eram doar niște copii și am împărtășit o dragoste sinceră, așa cum vezi doar în filme.

S-a îmbolnăvit subit și deși am făcut tot ce puteam și din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere emoțional, s-a stins din viață în brațele mele… De atunci, sunt cel mai trist om de pe pământ”, a spus bărbatul, potrivit România TV.

Nici mâncare nu reușește să-și cumpere, pentru că că îi e foarte dificil să se deplaseze. Singurul care îl mai ajută din când în când e un vecin.

„Uneori îmi este greu și nu am ce mânca, nu din lipsa banilor, ci pentru că îmi este extrem de dificil să merg la cumpărături. Am o problemă la piciorul drept și mă deplasez cu dificultate. Norocul meu este că am un vecin drăguț, de-o seamă cu mine, mai în putere, care mă mai ajută”, a spus Nea Gigi.

Bărbatul a mărturisit că îi e dor să-i mai bată și lui cineva la ușă și să stea la povești și că nu înțelege de ce familia l-a abandonat.

„Am 2 fiice, dar amândouă sunt căsătorite și la casa lor. Am și 5 nepoți pe care i-am văzut numai o singură dată. Mi-ar plăcea enorm să aud râsete și să văd jocuri de copii în casa mea, dar fetele mele nu vin la mine nici singure, nici cu copiii lor…

Bătrânețea e tare grea, mai ales când ești uitat de toată lumea. Îmi dau seama că dacă aș muri mâine, nimeni nu ar afla. Nimeni nu ar fi aici să vadă ce se întâmplă cu mine…Am încercat de foarte multe ori să le telefonez pe fiicele mele, însă niciodată nu îmi răspund.

Nu înțeleg cu ce le-am greșit de m-au abandonat așa. M-am străduit toată viața să nu le lipsească nimic și să le asigur tot ceea ce au nevoie. Am fost mereu un tată bun și blând și cu siguranță sunt și un bunic extraordinar, chiar dacă nimeni nu mi-a dat ocazia să o arăt…Nu știu ce să mai fac. Poate fiicele mele vor citi asta undeva și li se va înmuia inima de bietul lor tată, care nu vrea decât să le vadă și să le îmbrățișeze. Mi-e tare greu și mă simt tare singur”, a declarat bărbatul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel