Categories: Expertul zilei

Prof. Constantin Dulcan: Generozitatea, iubirea, bucuria ne fac sănătoși. Când inima și creierul nu sunt în coerență apare hosul. Iar haosul înseamnă boală

Prof. Constantin Dulcan: Generozitatea, iubirea, bucuria ne fac sănătoși. Când inima și creierul nu sunt în coerență apare hosul. Iar haosul înseamnă boală.

Tot mai multe cercetări arată importanța relației de armonie dintre inimă și creier. Renumitul prof. dr. Constantin Dulcan a explicat a explicat pe larg în ce constă secretul armoniei și a evidențiat, în același timp, importanța acestuia, pe care mulți nici o conștientizează, și spune ce este important să facem.

Renumitul medic neurolog Constantin Dulcan a numit „casa afactelor” ca fiind armonia care izvorăște în corespondența dintre creier și inimă.

Prof. Constantin Dulcan: Coerența dintre inimă și creier înseamnă sănătate

„Secretul armoniei se află în corespondenţa dintre creier şi inimă. Inima este sediul afectelor, de aceea i se spune micul creier, pentru că are inteligenţa ei. Acordul dintre funcţionalitatea creierului şi inimă noi o numim coerenţă.

Această coerenţă se petrece întotdeauna când ceea ce gândim şi simţim la nivel de inimă e acelaşi lucru. Un dezacord: una gândim şi alta simţim.

Când ele sunt în acord, sistemele sunt coordonate, iar inima şi creierul emit nişte unde şi acele unde sunt pur şi simplu sincronizate unele cu celelalte”, a declarat  Constantin Dulcan, la Antena 3.

Marea dramă a omenirii constă, de fapt, în neconștientizarea faptului că, atunci când între inimă și creier nu mai este coerență, apare starea de haos, de război.  Este acea stare în care una gândim și alta facem, mai simplu spus.

„În momentul în care aceste unde sunt disonante nu se mai numeşte coerenţă, ci se numeşte haos. Haosul înseamnă boală, imunitate scăzută şi toate relele care ni se pot abate asupra corpului uman.

Coerenţa înseamnă sănătate, înseamnă pur şi simplu emoţii pozitive, generozitate, iubire, bucurie şi aşa mai departe. În disonanţă, adică când una gândim şi alta facem, înseamnă patologie, înseamnă boală”, a adăugat medicul Dulcan.

Informaţia este cea care stă la baza tuturor structurilor din Univers

Coerență dintre inimă și creier se mai poate și lucra, nu este un fapt dat, de care nu ne putem atinge.

„Trebuie să creem această concordanţă între inimă şi creier prin meditaţie. Informaţia este cea care stă la baza tuturor structurilor din Univers, prin electronii care sunt trimişi de această minte”, a completat prof. dr. Constantin Dulcan.

Modul în care gândim este responsabil în mare parte de ce ni se întâmplă. Atunci când apare o boală, factorii ereditari au influenţă în proporţie cel mult 10%, iar restul, adică majoritatea, ţine de stilul şi condiţile de viaţă, a mai subliniat profesorul Dulcan.

„Procentele sunt diferite pentru cât moştenim ereditar şi cât este dependent de viaţa pe care o ducem. Procentul ereditar este între 5 şi 10%.

Să spunem că unul care a avut ereditar, antecedente, un cancer, ar putea să facă din acest motiv, dar restul de 90% intră în stilul de viaţă, în condiţiile de viaţă şi pe care le putem evita”, a concluzionat profesorul Dulcan.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

2 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

3 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

3 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

4 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

4 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

5 ore ago

Citeste si: