marți, august 9, 2022

Cancer de prostată: ACESTA este cel mai nociv aliment, care poate crește riscul acestei boli mortale.

Specialiștii au afirmat în numeroase cazuri că una dintre cele mai mortale boli tăcute existente este cancerul de prostată. Începe în glanda prostatică și provoacă mărire de volum, durere și întrerupere în funcționarea normală.

Și, cu toate că anumiți factori precum antecedentele familiale, obezitatea, rasa și vârsta afectează riscul de cancer de prostată, un nou studiu susține că dieta are, de asemenea, un rol de schimbare a jocului.

Te-ar mai interesa: Boala ficatului gras: vitamina care ar putea trata...

Cancer de prostată: ACESTA este cel mai nociv aliment

Potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul European Urology, s-a afirmat că o dietă nesănătoasă și plină de carne procesată ar putea crește riscul de cancer de prostată. Pentru aceasta, experții au adunat date din diferite aspecte ale stilului de viață a 12000 de oameni.

Ei au observat că bărbații care aveau un risc genetic mai mare de cancer de prostată și-ar putea atenua riscul de deces cu 45% urmând un stil de viață sănătos – de la menținerea unei greutăți sănătoase până la antrenamente regulate și abținerea de la fumat.

„Toți bărbații ar trebui încurajați să se angajeze în menținerea unui stil de viață sănătos, având în vedere beneficiile pe care le produce. Pentru bărbații cu risc genetic crescut de cancer de prostată, a avea un stil de viață sănătos poate fi deosebit de important.

Te-ar mai interesa: Ai 40 de ani? Consumă aceste alimente pentru o săn...

Dintre factorii pe care i-am studiat, menținerea unei greutăți sănătoase și efectuarea de exerciții fizice regulate, precum și renunțarea la fumat, au părut a fi cei mai importanți factori”, a spus autoarea corespondente dr. Anna Plym, de la Departamentul de Urologie a lui Brigham, potrivit EurekAlert! .

Cum afectează dieta riscul de cancer?

Experții au spus că rolul dietei în influențarea riscului de cancer, mai ales atunci când este ereditar, spune multe despre promovarea necesității unei alimentații echilibrate, hrănitoare și a unor obiceiuri sănătoase durabile.

Te-ar mai interesa: Alimente care ne mențin rinichii sănătoși și previ...

O dietă sănătoasă include toate grupele de alimente necesare, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele și proteinele slabe. În plus, este scăzut sau nu conține alimente și băuturi procesate, conservate, zaharoase care pot face ravagii sănătății, crescând astfel riscul de îmbolnăvire.

Carnea procesată, cum ar fi slănina, salamul și cârnații, sunt adesea cunoscute ca alimente inflamatorii, care pot face ca nivelul hormonal să se dezvolte.

Te-ar mai interesa: Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou...

Cancerul de prostată este afectat de nivelurile hormonale; estrogenul, un hormon care se găsește în laptele de vacă, este strâns legat de riscul crescut de cancer de prostată.

Și pentru cele mai bune alimente care pot ajuta la atenuarea riscului de cancer, experții enumera următoarele:

1. Pește gras

2. Roșii

3. Fasolea

Aceste alimente sunt recomandate pentru conținutul lor de antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Te-ar mai interesa: Ai dormit dar cu toate astea te simți obosit când ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private