Categories: Expertul zilei

Prof. Vlad Ciurea: Urzicile, ștevia și loboda schimbă sângele! „Îmbunătățesc starea întregului organism”

Natură pentru sănătate. Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele 3 plante magice pentru organism, pe care ar trebui să le consumăm fără să stăm pe gânduri.

”Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce?, o întrebam. „Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul.

De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.

Ce trebuie să faci dimineața

Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt cele trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierul. Nu costă nimic, însă reprezintă combustibilul de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

”Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.

Ce trebuie să faci dimineața. Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

NIMIC nu odihnește creierul mai bine

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!

Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!Sănătate!”, a spus Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Recent Posts

ANM a făcut prognoza: Când scăpăm de VREMEA REA?

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze…

15 minute ago

Ce să faci când ai CREATININA peste limite normale. Semne şi simptome

Creatinina se formează în mușchii umani în timpul exercițiilor intense. Este o sursă de energie…

44 de minute ago

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

12 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

13 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

14 ore ago

Citeste si: