Categories: Expertul zilei

Profesorul Vlad Ciurea: „Am avut depresie. ASTA m-a scos din impas”

Din cuprinsul articolului

Medicul Alexandru Vlad Ciurea, specializat în neurologie, povestește că s-a confruntat cu depresia acum câțiva ani.

Profesorul Vlad Ciurea a mărturisit în cadrul evenimentului „Fain & Simplu la Ateneul Român!”, găzduit de Mihai Morar, că și el a trecut prin depresie. Sfaturile neurochirugului pentru a ieși la suprafață!

„Printr-o întâmplare am trecut și eu prin depresie. Dacă poți realiza, nu te afunzi ca în tunel, trebuie să mergi în sus: tu cu tine însuți. Deschizi geamul, te uiți în oglindă și trebuie să ieși la suprafață, înoată, du-te în sus, trage aer, trage oxigen. Tu trebuie să fii un exemplu! Dacă tu te prăbușești, familia ta ce o sa zică? Trebuie să nu ajungi în depresie. Luați un animăluț lângă dumneavoastră, toată ziua te ocupă și te scoate din depresie”, a spus profesorul Vlad Ciurea în cadrul evenimentului.

„Să nu uităm optimismul! În primul rând trezire de dimineață. Mâine tot la 5:30 mă trezesc. La 6:30 încerc să părăsesc domiciliul, să plec spre serviciu. Trec prin Piața Victoriei. E liniște. Contează enorm deschiderea geamului cu primele raze de soare. Beau două pahare de apă de dimineață, la temperatura camerei. Mănânc ceva. După aceea vine cafeaua, ca un fel de răsfăț”, a explicat acesta la Antena 3 CNN.

Este important de reținut că adulții au nevoie de 6-7 ore de somn în fiecare noapte, în timp ce copiii au nevoie de mai multă odihnă.

„Tot timpul spun că în bătrâni se spunea că ne culcăm cu găinile și ne trezim cu cântatul cocoșului. Ei știu foarte bine”, amintește Alexandru Vlad Ciurea.

Sursa foto: Prof. dr. Vlad Ciurea

Munca m-a scos din impas

Profesorul Ciurea spune că a depășit acest moment prin autoeducare și multă muncă.

„M-am autoeducat. Am vorbit tare, dar m-am plimbat așa de nebun, și așa am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate. Trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies! Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos. Munca m-a scos din impas”, a povestit specialistul.

Recent, reputatul medic a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare și a explicat ce se întâmplă în corpul nostru atunci când zâmbim.

 „Probabil ati auzit afirmatia ca „rasul este cel mai bun medicament”. Zambetul si rasul, au un efect benefic asupra creierului si provoaca o crestere imediata a starii de relaxare. Nu ofera doar o imbunatatire a dispozitiei, dar ajuta corpul sa elibereze endorfine care ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, rezistenta crescuta, reducerea durerii, mai putin stres, sistem imunitar mai puternic.

Zambetul este contagios, iar atunci cand zambim activam neuronii din creier care declanseaza o caracteristica de sincronizare.

Este foarte important sa ne dam voie sa zambim si sa radem cat mai des si chiar sa incercam sa facem asta cat mai mult, constient!
Va doresc o zi minunata tuturor! si .. nu uitati sa zambiti!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

Recent Posts

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

24 de minute ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

53 de minute ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

o oră ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

2 ore ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

2 ore ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

3 ore ago

Citeste si: