Profesorul Vlad Ciurea: Există foarte multe celule la nivelul abdomenului. Trebuie să fim foarte atenți!

Profesorul Vlad Ciurea a oferit informații prețioase despre cele două creiere ale omului și a oferit și lista alimentelor nocive pentru sănătate.

”Există foarte multe celule la nivelul abdomenului, de aceea trebuie să fim foarte atenți. Noi nu realizăm că dacă îl încărcăm prea mult, Hipocrate nu a fost burtos, acest al doilea creier trebuie folosit ca să ne ajute să avem o digestie curată, ușoară. Să ne ajute la o asimilare a ceea ce îi trebuie organismului.

Primul creier are nevoie de un anumit tip de mâncare. De semințe, foarte multe, în special de dovleac, de usturoi, asta se știe de 5000 de ani, toate tipurile de salate, uleiurile, peștele slab, dar și peștele gras, care ne dă Omega 3”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul ”Altceva, cu Adrian Artene”, pe canalul de YouTube.

”Big belly, no brain”

”Ni s-a dus tot sângele, ca la boa. ‘Big belly, no brain’ (burtă mare, lipsă creier). Nu știu din ce cauză nu avem o educație a alimentației și mai ales scăpăm de o asemenea de sărbători sau în weekenduri și începe o masă pantagruelică.

Am văzut într-un restaurant niște tineri frumoși, în fața unui morman de mititei și de cărnărie. Când o să izbândească tot mormanul acela? Și apoi, bine, să zicem că l-au ‘dovedit’, dar vă dați seama ce se întâmplă în burțile lor, toată acea cantitate de carne”, a spus Vlad Ciurea cu privire la mesele prea bogate.

Ungaria și Grecia, la poli opuși

”S-a dovedit din întreaga Europă, că din nefericire, foarte multe accidente vasculare cerebrale se produc în Ungaria. De ce? Pentru că ei mănâncă foarte condimentat, cu multă carne, alimente care se consumă și în Transilvania.

Și la noi, dacă vom compara Transilvania cu sudul țării, cu Oltenia, sigur, mâncarea din Ardeal este grasă, dar bună, și grea.

Și atunci și suferința cardiacă este normal, că primești toată încărcarea și cardiacă, și cerebrală, și abdominală, cresc și toate aceste depozite de grăsime duc la accidente vasculare, din toate punctele de vedere, cardiace și vasculare.

Nu avem ce face, trebuie pe baza statisticilor și a alimentației și invers. Să ne uităm și la greci. Ce au aceștia? Longevitate, dar și mintea întreagă.

Dacă ne uităm ce mănâncă, mănâncă salate, uleiurile lor care sunt foarte bune, nu beau mult, carne nu prea consumă, mai mult pește”, a mai spus Vlad Ciurea.

Cele mai nocive alimente pentru creier

După ce a vorbit despre alimentele nocive pentru creier, Vlad Ciurea a vorbit și despre cele mai nocive alimente.

”Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte, proteinele care se degradează și dacă mai facem un pas și spre cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău, și supercondimentate.

În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, indiferent de situație. De aceea pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, pentru creier. Căci se duce în creier oxigen, iar 78% din acesta stă în apă. El plutește, mai mult sau mai puțin”, a mai spus Vlad Ciurea.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

5 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

35 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică