sâmbătă, iunie 25, 2022

Profesorul Vlad Ciurea a oferit informații prețioase despre cele două creiere ale omului și a oferit și lista alimentelor nocive pentru sănătate.

”Există foarte multe celule la nivelul abdomenului, de aceea trebuie să fim foarte atenți. Noi nu realizăm că dacă îl încărcăm prea mult, Hipocrate nu a fost burtos, acest al doilea creier trebuie folosit ca să ne ajute să avem o digestie curată, ușoară. Să ne ajute la o asimilare a ceea ce îi trebuie organismului.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Primul creier are nevoie de un anumit tip de mâncare. De semințe, foarte multe, în special de dovleac, de usturoi, asta se știe de 5000 de ani, toate tipurile de salate, uleiurile, peștele slab, dar și peștele gras, care ne dă Omega 3”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul ”Altceva, cu Adrian Artene”, pe canalul de YouTube.

”Big belly, no brain”

”Ni s-a dus tot sângele, ca la boa. ‘Big belly, no brain’ (burtă mare, lipsă creier). Nu știu din ce cauză nu avem o educație a alimentației și mai ales scăpăm de o asemenea de sărbători sau în weekenduri și începe o masă pantagruelică.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Am văzut într-un restaurant niște tineri frumoși, în fața unui morman de mititei și de cărnărie. Când o să izbândească tot mormanul acela? Și apoi, bine, să zicem că l-au ‘dovedit’, dar vă dați seama ce se întâmplă în burțile lor, toată acea cantitate de carne”, a spus Vlad Ciurea cu privire la mesele prea bogate.

Ungaria și Grecia, la poli opuși

”S-a dovedit din întreaga Europă, că din nefericire, foarte multe accidente vasculare cerebrale se produc în Ungaria. De ce? Pentru că ei mănâncă foarte condimentat, cu multă carne, alimente care se consumă și în Transilvania.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Și la noi, dacă vom compara Transilvania cu sudul țării, cu Oltenia, sigur, mâncarea din Ardeal este grasă, dar bună, și grea.

Și atunci și suferința cardiacă este normal, că primești toată încărcarea și cardiacă, și cerebrală, și abdominală, cresc și toate aceste depozite de grăsime duc la accidente vasculare, din toate punctele de vedere, cardiace și vasculare.

Nu avem ce face, trebuie pe baza statisticilor și a alimentației și invers. Să ne uităm și la greci. Ce au aceștia? Longevitate, dar și mintea întreagă.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Dacă ne uităm ce mănâncă, mănâncă salate, uleiurile lor care sunt foarte bune, nu beau mult, carne nu prea consumă, mai mult pește”, a mai spus Vlad Ciurea.


Cele mai nocive alimente pentru creier

După ce a vorbit despre alimentele nocive pentru creier, Vlad Ciurea a vorbit și despre cele mai nocive alimente.

”Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte, proteinele care se degradează și dacă mai facem un pas și spre cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău, și supercondimentate.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, indiferent de situație. De aceea pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, pentru creier. Căci se duce în creier oxigen, iar 78% din acesta stă în apă. El plutește, mai mult sau mai puțin”, a mai spus Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private