Proprietatea miraculoasă a ROŞIILOR despre care nu se ştia până acum

Din cuprinsul articolului

Oamenii de știință de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite au descoperit o proprietate miraculoasă a roșiilor despre care nici măcar nu știaţi că există.

Ei au ajuns la această concluzie după ce au realizat o serie de studii pe o perioadă de peste 10 ani cu ajutorul unui grup mare de voluntari.

Studiul a inclus peste 650 de persoane din diferite categorii de viață, sex și vârstă. Oamenii de știință au urmărit îndeaproape relația dintre dieta grupurilor de voluntari și funcția pulmonară a acestora.

Sursă foto: Getty Images

Rezultatul cercetării a fost mai mult decât spectaculos! Astfel, s-a constatat că persoanele care consumă cel puțin 2-3 roșii pe zi prezintă o dinamică pozitivă a funcției pulmonare, inclusiv recuperarea țesutului pulmonar deteriorat în cazul pacienţilor cu afecţiuni ale acestui organ vital al corpului uman. De menţionat că printre participanţii la studiu s-au aflat şi fumători.

Potrivit oamenilor de știință, în medie, până la vârsta de 30 de ani, plămânii încep să se micșoreze treptat, iar la fumători chiar mai devreme. Ca urmare, apare oboseala, creşte tensiunea arterială şi încep să se dezvolte diverse afecţiuni cardiovasculare din cauza reducerii funcției pulmonare.

Beneficii medicale multiple

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, potasiu și vitamina K. Cu un conţinut de 95 % apă și 5 % carbohidrați și fibre, roșiile conțin în medie doar 18 calorii. Tomatele oferă rapid senzația de sațietate şi ajută la scăderea în greutate.

Printre beneficiile consumului de roșii se numără și îmbunătățirea aspectului tenului. Roșiile sunt bogate în licopen care ajută la prevenirea arsurilor solare. Totodată, roșiile sunt bogate în potasiu, un micronutrient esențial pentru buna circulație a sângelui, dar și vitamina K.

Aceste legume reduc riscul apariției cancerului cutanat, de prostată, cervical, oral, faringian, esofagian, de stomac, colon, rectal, ovarian, datorită vitaminelor A și C. De asemenea, întăresc oasele, cu ajutorul vitaminei K și a Calciului, excelenți factori de fortificare și regenerare a țesutului osos; astfel, licopenul este util în prevenirea osteoporozei. Nu în ultimul rând, roşiile îmbunătățesc vederea, prin intermediul vitaminei A.

Recent Posts

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

20 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

50 de minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

o oră ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

3 ore ago

Citeste si: