Categories: Ştiri sănătate

Ce spun psihologii despre Vlad Pașu, tânărul care a ucis alți 2 tineri la 2 Mai sub influența unui cocktail de droguri: cocaină, amfetamină şi metamfetamină

Vlad Pașcu a ajuns în atenția României, după ce a provocat tragedia de la 2 Mai, unde două suflete nevinovate au murit din cauza unui copil care a urcat la volon sub influența drogurilor și a incompetenței poliției.

Psihologii spun că fără multă grijă, atenție și iubire din partea celor apropiați, povestea fiecărui consumator se poate termina cu o tragedie, iar Vlad Pascu a primit mulți bani, așa cum susținea pe rețelele sociale, dar poate prea puțină grijă. Părinții s-au despărțit și în ultima vreme locuia mai mult singur într-o vilă din nordul Capitalei. Acolo, organiza petreceri la care se consumau și droguri, susțin sursele ProTV.

Vlad Pascu se lăuda pe rețelele de socializare cu stilul de viață opulent

În postările de pe rețelele sociale, Vlad Pascu se lăuda cu stilul de viață opulent pus la dispoziție de părinții lui, Miruna și Mihai Pascu, în prezent, divorțați. Videoclipuri postate chiar de el ori de apropiați în spațiul public dezvăluie o realitate șocantă ce includea multe droguri. În cercul lui Vlad și al prietenilor săi au fost filmate umilințe ori amenințări.

La doar 13 ani, Vlad Pascu a a fost prins pe stradă de jandarmi cu 0,39 de grame de canabis. Nu a răspuns penal, iar dosarul deschis atunci de DIICOT s-a clasat. Așadar, părinții știau încă de atunci de problema băiatului. Cu toate acestea, a continuat să consume droguri. La 18 ani a fost percheziționat într-un mall din Băneasa. Avea asupra lui 0,68 de grame de canabis. DIICOT a deschis și atunci un dosar penal, dar a fost de asemenea clasat, deoarece cantitatea găsită era redusă în comparație cu cheltuielile pe care le-ar implica un proces penal, au considerat procurorii.

Cu identitatea protejată, un apropiat al familiei povestește ce se întâmpla în casa lor.

Apropiat al familiei: „Îl știe multă lume că e rebel de mic, neascultător și petreceri, poliție la două, trei dimineața. Venea pe aici, țipa, urla, se certa cu părinții pe aici, pe stradă. Se cam știa că lua diverse”.

Sursă foto: colaj foto Instagram Vlad Pașcu

Băiatul trecea prin episoade psihotice

În urmă cu doi ani, procurorii bucureșteni au deschis din oficiu o anchetă penală ce viza suspiciuni de violență domestică. Potrivit unor surse judiciare, pe fondul unor discuții aprinse în familie, Mihai Pascu ar fi devenit extrem de violent și și-ar fi agresat propriul copil. Până la urmă, însă, ancheta ar fi fost clasată pe motiv că fapta nu există, ba chiar, susțin aceleași surse judiciare, acuzațiile păreau să fi fost rodul unui posibil episod psihotic al băiatului.

Mihai Pascu ar fi fost în 2019 și victima unor hoți care ar fi profitat de faptul că a lăsat ușa garajului deschisă. Un bărbat și o femeie ar fi furat atunci un seif în care se aflau 5.500 de euro și un ceas de perete foarte scump. Paguba estimată era de 16.000 de euro, iar hoții au fost condamnați, dar cu suspendare.

În final, Miruna și Mihai Pascu au divorțat. În urma partajului, tatăl a rămas cu o casă din zona de nord a Capitalei. S-a mutat în Olanda, unde are o altă familie. Vlad a rămas singur în impresionanta vilă.

Gabriel Diaconu: sunt părți din creier care nu mai cresc la fel cum ar fi crescut fără drog

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Sunt părți din creier care nu mai cresc la fel cum ar fi crescut fără drog și inclusiv la vârsta adultă, poți să vezi ticuri, semne neurologice soft din categoria tulburărilor de mișcare, amnezie lacunară, nu reușește să și aducă aminte, iar nivelul de inteligență scade”.

Doar atenția constantă și multă grijă pot ajuta un tânăr să revină la o viață normală. Altfel recidivează. De aici și până la o tragedie, mai e doar un pas. Așa cum s-a întâmplat și în acest caz.

Jeni Chiriac, psiholog: „Trebuia să facă terapie”.

Vlad va fi judecat după legea Anastasia

Pentru tragedia provocată, tânărul va fi judecat după legea Anastasia, recent promulgată. Potrivit acestei legi, șoferii drogați sau băuți, chiar și cei fără permis, care ucid în accidente rutiere, nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea primi până la 15 ani de închisoare.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra