Categories: Expertul zilei

Record de vaccinări în weekend, cu peste 365.000 de doze de vaccin administrate. „Trebuie s-o facem. Nu putem merge nicăieri fără vaccin”, susțin oamenii

Record de vaccinări în weekend, cu peste 365.000 de doze de vaccin administrate. „Trebuie s-o facem. Nu putem merge nicăieri fără vaccin”, susțin oamenii.

Șeful campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin. Astfel, imunizarea românilor a început să capete dimensiuni tot mai importante pentru depășirea pandemiei.

Record de vaccinări în weekend, cu peste 365.000 de doze de vaccin administrate

Potrivit ultimelor date, peste 40% dintre cetățenii cu vârsta de peste 18 ani au fost vaccinați. Se pare că maratonul de vaccinare din București, dar și noile restricții i-au determinat pe români să vină în centrele deschise pentru imunizarea cu unul dintre serurile disponibile anti-Covid.

„În ultimele trei zile, întreaga ţară a fost într-un maraton de vaccinare pentru că, în ultimele 72 de ore, la nivel naţional, peste 360.000 de doze au fost administrate. Sunt peste 260.000 de persoane care au venit pentru doza 1, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu doza 1.

Este o creştere extrem de importantă şi de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vaccinare (…). Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se vaccineze, să se adreseze către centrele de vaccinare.

Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, avem peste 40% rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani”, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță: „Pe măsură ce cozile la centrele de vaccinare vor fi mai mari, cozile la spitale vor fi mai mic”

Șeful CNAV a spus că impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi mult mai redus dacă cel puțin 70% dintre români se vaccinează.

„Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare… Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese”, a mai spus Gheorgiță.

Șeful CNCAV a reamintit că, pe lângă vaccinare, treb uie păstrate în continuare regulile sanitare împotriva pandemiei.

„Aș putea să spun că, pe măsură ce cozile la centrele de vaccinare vor fi mai mari, cozile la spitale vor fi mai mici și numărul de persoane internate va scădea progresiv. Nu trebuie să lăsăm garda jos, trebuie să ne protejăm în contimuare. Trebuie să respectăm celelalte reguli igienico-sanitare, să reducem riscul de infecție, să reducem circulația virusului și, în final, pandemia aceasta să devină istorie.

„Trebuie s-o facem. Nu putem merge nicăieri fără vaccin”, susțin oamenii

Cu toate acestea, cei mai mulți bucureșteni au venit să se vaccineze de teama restricțiilor, alții îngroziți de imaginile pe care le văd în spitale. Potrivit Digi 24, un tânăr a afirmat că s-a hotărât să se imunizeze deoarece lucrează în domeniul public și participă la multe întâlniri.

Un alt bărbat a susținut că până acum nu a avut curaj să se imunizeze, dar că acum s-a decis pentru sănătatea lui. În multe centre cu program normal din București oamenii au stat la rând să se vaccineze. La Piața Obor, de exemplu, mulți au spus că restricțiile i-au convins să vină. Întrebată de ce a ales să se vaccineze atât de târziu, o femeie a răspuns că fără vaccin nu „poate merge nicîieri”.

„Trebuie să facem. Nu putem merge nicăieri fără vaccin”, a afirmat o femeie în vârstă, potrivit sursei citate.

Vaccinarea în Capitală, de la debutul maratonului pana la 25 octombrie , ora 8.00

Total vaccinari Bucuresti: 66 880
Total vaccinari maraton: 33 790

Romexpo= 7202
Circul Metropolitan=4583
Clubul Seniorilor= 3863
Liberty center/Sf. Andrei= 4141
Palatul Copiilor= 8100
Biblioteca Naționala = 5901

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

34 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

o oră ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra