luni, septembrie 26, 2022

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, vorbește despre apariția valului cinci pandemic, dacă românii vor continua să refuze vaccinarea. Acesta subliniează că într-un fel sau altul toți vom fi imunizați, depinde acum fiecare cu ce alege – calea simplă și în siguranță prin vaccinare, sau cea periculoasă și multiple riscuri, unele chiar fatale, prin îmbolnăvire.

„Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înțelegem cu toții. Valul acesta 4 la un moment dat va trece. Întrebarea este cum va trece. Dar evident va trece. Noi dacă ne oprim la un moment dat sau când o să fim pe panta descendentă și o să creadă iarăși o parte a societății că am scăpat deja, că suntem spre scăpare și oricum nu se întâmplă și vine Crăciunul și sărbătorile de iarnă și atunci nu va mai fi nicio problemă… Dacă noi acum nu continuăm și nu mergem până la 70 – peste 70%, noi vom avea și valul 5, s-ar putea să avem și alt val. Asta ne spun toți specialiștii cu care se consultă și ministrul interimar al Sănătății”, a spus ministrul iterimar al Sănătății Cseke Attila.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

„Toți vom fi imunizați. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm”

Ministrul mai spune că într-un final „toți vom fi imunizați” și trebuie să fim conștienți de acest lucru.

„Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Prin calea mai ușoară și de protecție prin care ne apărăm pe noi înșine și pe cei de lângă noi? Sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile unele dintre ele fatale?”, spune Cseke Attila.

Acesta a afirmat, în privința restricțiilor anunțate, că efectele se vor vedea după 14 zile: „Poți să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puțin semnificativ și atunci anumite măsuri pot fi înăsprite dacă nu sunt îndestulătoare sau unele măsuri pot să fie prelungite”.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

În cazul vacanței copiilor, dacă nu se produce un efect pozitiv, există posibilitatea de a prelungi această măsură, potrivit ministrului interimar al Sănătății.

Ministrul interimar a vorbit și despre cei care nu cred în vaccinare şi contestă introducerea certificatului verde, în condiţiile în care acest document este utilizat în toate ţările occidentale.

Şi Franţa e neconstituţională, şi Germania e nedemocratică şi Italia la fel şi aşa mai departe. Adică, nu ştiu dacă e frumos ca un ministru să spună aşa ceva: toţi ăştia sunt proşti şi noi suntem deştepţi, noi ştim mai bine că nu avem nevoie de acest certificat şi o parte a societăţii are o părere împotriva vaccinului. Vorbim despre cei care nu înţeleg că tot Occidentul, toată lumea civilizată s-a vaccinat şi, uitaţi, ridicare de restricţii şi aşa mai departe şi nu s-a întâmplat absolut nimic din toate teoriile astea conspiraţioniste, despre ce-ţi face vaccinul, dar o parte a societăţii crede în continuare că ce-ţi face vaccinul, a spus ministrul.

Te-ar mai interesa: Vrei să te asculte Dumnezeu? Pr. Sofian Boghiu: Ți...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private