Categories: Ştiri sănătate

Se redeschide secția Cardiologie 1 de la Spitalul Militar Central ”Dr. Carol Davila”

Secția Cardiologie I a primit avizul epidemiologic pentru a-și relua activitatea medicală de specialitate

Urmare a obținerii avizului epidemiologic, maine, 15 aprilie 2020, se redeschide Secția Cardiologie I, secție care a parcurs, în ultimele două săptămâni protocolul intern de curățenie, dezinfectare și nebulizare a spațiilor medicale, în vederea prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

Menționam că, pentru siguranța personalului medical și a pacienților care se adresează Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Militar Central, pacienți care au asociat, de cele mai multe ori, diagnosticului principal o serie de alte comorbidități, fapt ce crește riscul contactării noului coronavirus, protocolul de curațenie terminală a fost efectuat de două ori, în intervalul celor două săptămâni care au trecut de la decizia închiderii secției.

Tot personalul Secției (corpul medical, de îngrijire și administrativ) a primit aviz epidemiologic pentru intrarea în activitate după ce rezultatele a două serii de teste RT PCR au fost negative.

Dat fiind incidența crescută a bolilor cardiovasculare în rîndul populației și nevoia acută de asistență medicală de înaltă specialitate în asigurarea tratamentului de urgență în această patologie, deschiderea Secției Cardiologie I reprezintă pentru beneficiarii activității noastre o șansă reală la sănătate, și, de ce nu, la viață.

Pentru mulți colegi, perioada petrecută departe de pacienți nu a fost una ușoară, satisfacția muncii noastre fiind cea mai importantă motivație de a merge mai departe, împreună și a depăși criza coronavirus.

Recent Posts

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

30 de minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

59 de minute ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

3 ore ago

Citeste si: