„Regele fructelor”: Ajută la menținerea sănătății inimii și creierului. Descoperiri uimitoare

Din cuprinsul articolului

„Regele fructelor”: Ajută la menținerea sănătății inimii și creierului. Medicii nutriționiști recomandă înlocuirea din alimentație a zahărului cu anumite fructe. La baza acestor recomandări se află cercetări care demonstrează efectele beneficie ale unui anumit fruct exotic.

Știați că acest fruct ,folosit în dieta zilnică, are beneficii semnificative pentru sănătate? Health explică modul în care acest fruct tropical acționează asupra organismului, contribuind la sănătatea noastră.

Mango a fost numit „regele fructelor” și pe bună dreptate, este luxuriant, dulce și parfumat și abundă în substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele A și C.1

De asemenea, fructul are potențialul de a oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi susținerea sănătății inimii și a ochilor. Mai mult, mango este versatil, deoarece poate fi folosit în timpul micului dejun, ca gustare și în deserturi.
Beneficiile mangoului

Mango are destul de multe beneficii potențiale pentru sănătate:

Mango, bun pentru inim

1. Poate proteja împotriva unor boli
Fructul împachetează o mulțime de polifenoli, care pot fi găsiți în coaja, pulpa și miezul de semințe al fructului. Acești compuși vegetali au activitate antioxidantă care protejează celulele de deteriorarea ADN-ului care poate duce la boli degenerative, inclusiv diabetul de tip 2 și cancerul.

2. Poate susține sănătatea inimii
Consumul de mango poate fi bun pentru inimă în ceea ce privește gestionarea nivelurilor de lipide (de exemplu, colesterolul) pe care le aveți în sânge. Mango conține un polifenol specific numit mangiferină, care poate fi găsit în plante și medicamente naturale. Consumul de mangiferină a fost asociat cu un risc redus de boli de inimă prin reducerea nivelului de lipide și a inflamației.

3. Stimulează sistemul imunitar
Mango este o sursă excelentă de carotenoizi, un grup de compuși care dau culoarea fructelor galbene. Unul dintre beneficiile consumului de alimente cu carotenoizi este că aceștia sunt esențiali pentru stimularea bunei funcționări a sistemului imunitar. Compușii au, de asemenea, proprietăți antioxidante.

4. Îmbunătățirea sănătății pielii
Mango conține un nivel ridicat de vitamina C. Acest nutrient este necesar pentru a produce colagen, un tip de țesut care conferă pielii elasticitatea și ajută la prevenirea ridurilor și a căderii.

„Regele fructelor”: Aduce beneficii uriașe pentru sănătate. Descoperiri uimitoare în multe studii

Cercetătorii au descoperit că extractul de Mangifera indica din frunzele de mango a fost util în reducerea acneei la un mic grup de voluntari.7Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări privind eficacitatea extractului la scară mai largă.

5. Poate ușura constipația
Mango poate fi bun pentru a ajuta digestia. Un studiu a constatat că participanții care au consumat 300 de miligrame de mango pe parcursul a patru săptămâni au văzut o îmbunătățire a experiențelor lor de constipație.

6. Sprijină sănătatea ochilor
Pe lângă faptul că au antioxidantul vitamina C, mango are și beta-caroten – un alt antioxidant care ajută la promovarea sănătății ochilor.

În plus, antioxidanții luteină și zeaxantină, care sunt carotenoizi care se găsesc în mango, vă ajută ochii în mai multe moduri.5 S-a demonstrat că cei doi compuși naturali, care protejează retina și cristalinul, pot:

  • Creșterea razei vizuale
  • Diminuează disconfortul provocat de strălucire
  • Îmbunătățiți contrastul vizual
  • Reduceți timpul necesar ochilor pentru a-și reveni după stresul provocat de luminile puternice

Pe lângă faptul că o porție conține puțăne calorii și doar un gram de grăsime, unele dintre substanțele nutritive notabile pe care le are mango sunt vitaminele A și C, precum și acidul folic. Vitamina A este esențială pentru dezvoltarea și menținerea mai multor tipuri de țesuturi (de exemplu, țesuturile epiteliale, cum ar fi pielea și părul) și a mai multor organe.

Mai mult,  este un antioxidant și ajută la producerea colagenului, vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul. Folatul este o vitamină B. Este necesar pentru ca organismul să producă material genetic precum ADN-ul și pentru diviziunea celulară.

Sfaturi pentru consumul de mango

Dacă doriți să vă bucurați de mango, trebuie să vă asigurați că este depozitat corespunzător, în funcție de cât de repede doriți să îl folosiți.

Mango poate ajunge la maturitate maximă la doar trei sau patru zile după ce a fost recoltat. De asemenea, termenul de valabilitate al mango poate varia. Acestea pot rezista între patru și opt zile la temperatura camerei, dar atunci când sunt păstrate la rece, pot dura între două și trei săptămâni.

Lucrul grozav la mango este că este ușor de încorporat în orice masă, dulce sau sărată.

Așadar, o scurtă trecere în revistă: Fructul oferă potențiale beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea sistemului imunitar, a sistemului digestiv și a ochilor. De asemenea, poate susține îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea inimii și a pielii.

Consumul de mango poate provoca uneori probleme digestive pentru unele persoane sau, rareori, poate duce la reacții alergice. De asemenea, au un termen de valabilitate scurt, așa că ar trebui să fie depozitate în mod corespunzător. În cele din urmă, există o mulțime de moduri de a vă bucura de mango în fiecare masă a zilei, inclusiv băuturi și gustări.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

8 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

8 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

9 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

9 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

10 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

10 ore ago

Citeste si: