Reguli esențiale când ai gastrită

Pentru pacientul cu gastrită, dieta este absolut necesară și din păcate, strictă. Practic, medicii spun că aceasta face parte din tratamentul pacientului.

Mai exact, nu va avea voie anumite alimente și va avea permis alimente cât mai ușoare. De asemenea, felul în care mănâncă este important. O serie de reguli pot însă să amelioreze simptomatologia și să grăbească vindecarea pacientului.

Medicii spun că este esențial ca pacientul să mănânce cu mult calm, încet, să nu se grăbească. Iar atunci când apar durerile de stomac, trebuie să stea în pat.

Principalele alimente interzise sunt: carnea cu piele sau grasă, de porc, ceapa, condimentele, tot ce este preparat prin prăjire, mazăre, linte.

În funcție de severitatea bolii este posibil să fie necesară și internarea. Sau repausul la pat pentru câteva zile. Evident, va fi necesară respectarea unei diete strice, cel puțin câteva zile sau săptămâni.

Principala regulă în cazul bolilor de stomac este ca mesele să fie frecvente, de regulă 5-6 pe zi, iar cantitățile să fie cât mai mici. Orele de masă trebuie și ele respectate cu sfințenie.

O altă regulă este aceea a mestecării corecte a alimentelor. De ce? Fiindcă, una dintre cauzele de apariție a gastritei o constituie chiar masticația incompletă, fie din cauza unor probleme dentare, fie din cauza vitezei cu care persoana mănâncă. Totodată, atunci când nivelul stresului în organism este ridicat, pacientul va asista la o amplificare a simptomelor. Poate de aceea, specialiștii spun că la masă este indicat să fii calm, relaxat, să nu îți amintești de nimic care ar putea să-ți provoace un disconfort, fie el minimal.

Nu în ultimul rând, în primele zile de la declanșarea crizelor, este indicat să se consume numai lichide, apoi se poate trece la supe în cantități mici, apoi la orez fiert, brânză de vaci, piureuri din legume. Fructele și legumele este bine să fie consumate fie fierte, fie coapte, sub forma de compoturi, budinci.

De asemenea, comunicarea pacientului cu medicul său gastroenterolog, respectarea dietei și a tratamentul cresc șansele de vindecare a gastritei.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

24 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra