Categories: Ştiri sănătate

Reîncepe coșmarul? Un mare oraș în lockdown. A raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de Covid de la începutul pandemiei

Situația Covid. China a raportat sâmbătă peste 1.500 de noi infecții locale cu COVID-19, cele mai multe de la epidemia inițială de la începutul anului 2020, în timp ce varianta Omicron determină orașele din întreaga țară să înăsprească măsurile.

Din totalul zilnic, 476 infecții au fost transmise local, a precizat Comisia Națională de Sănătate, potrivit mediafax. 

Țara a raportat pentru vineri 1.048 de infecții asimptomatice transmise pe plan intern, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, în creștere față de 703 cu o zi înainte.

Lockdown în Changchun

Mai multe orașe au luat măsuri precum anularea evenimentelor de grup.

În Changchun, toate întreprinderile, cu excepția celor esențiale, își opresc activitatea. Cei 9 milioane de locuitori nu pot ieși din casă dacă nu au motive întemeiate.

Locul de desfășurare a Târgului Canton, cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din China, a fost închis temporar, deoarece a fost vizitat recent de un caz suspect confirmat, au anunțat autoritățile locale din Guangzhou.

Școlile din Shanghai, închise

Ultimele restricții, care includ și Yucheng, cu 500.000 de persoane în provincia estică Shandong, arată că țara își menține abordarea drastică a pandemiei pe care a aplicat-o în cea mai mare parte a ultimilor doi ani.

În plus, scrie Bloomberg, China a închis școlile din Shanghai. Toți elevii până la gimnaziu vor trebui să învețe din nou de acasă începând de sâmbătă, potrivit autorităților.

China a anunțat vineri peste 1.000 de noi infecții COVID, cel mai mare număr zilnic de când Beijingul a învins primul său focar, la începutul anului 2020. Noul val este determinat de infecțiile asimptomatice pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Aproximativ 87% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei sunt vaccinați cu schemă completă, iar aproximativ 40% din populație a primit și doza booster.

Nu s-au înregistrat noi decese, astfel că bilanțul a rămas neschimbat la 4.636 de morți. Până joi, China a raportat 112.940 de cazuri simptomatice.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

23 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

54 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică