marți, iunie 6, 2023

Evoluția epidemiologică se află pe un trend descendent în România, informează autoritățile. Acest lucru va fi mult mai vizibil odată cu diminuarea presiunii asupra spitalelor și unităților medicale.

De asemenea, medicii informează că 95% dintre secvențierile efectuate dezvăluie infecția cu varianta Omicron, aceasta fiind dominantă.

Din acest moment se estimează menținerea unei evoluții constant descendentă.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Cazuri raportate în ultimele 24 de ore

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.461 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 164 decese, dintre care 18 anterioare intervalului de referință. Mai multe detalii vor fi publicate în buletinul de la ora 13:00.

Se anunță relaxarea restricțiilor

Ministerul Sănătății propune ridicarea unor restricții impuse până acum de pandemia de coronavirus, ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi și a faptului că aproape jumătate dintre paturile de la terapie intensivă sunt libere. Astfel, în curând am putea intra în centrele comerciale fără certificat verde și am putea renunța la mască în aer liber. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a enumerat relaxările avute în vedere de autorități.

Te-ar mai interesa: Medic: ‘Motivul sumbru pentru care nu trebui...

„Accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, în instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante, creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, cursuri, conferințe, workshop-uri, săli de sport și piscine, se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise, aglomerate, menținerea regimului de telemuncă îl recomandăm în continuare și de asemenea utilizarea acestui program de lucru decalat în instituțiile publice centrale și locale”, explică Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Ministrul sănătăţii a mai spus că se așteaptă ca în cel mult două săptămâni numărul cazurilor noi de COVID raportate zilnic să scadă sub 1.000.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private