Categories: Stil de viaţă

Multe cupluri căsătorite au relații intime foarte rar sau deloc. De ce se ajunge în această situație și care sunt consecințele

Relații intime rare. Cuplurile care „merg mai departe” fără relații intime sunt mai multe decât şi-ar putea închipui cineva. Statistici făcute în SUA arată că un cuplu căsătorit are relații intime de 58 de ori în medie pe an, ceea ce înseamnă cam o dată pe săptămână, arată un studiu efectuat de sociologii de la „Georgia State University”, publicat în nytimes.ro.
Există însă şi câteva „variaţii”. Tinerii căsătoriţi cu vârste sub 30 de ani au contact intim de 111 ori pe an. „În trecut, abstinenţa ţinea loc de contracepţie. Erau vremuri când femeile nu se bucurau pe deplin de relații intime, totul limitându-se la datoria conjugală. În plus, cuplurile nefericite rămâneau împreună doar de gura lumii şi de dragul copiilor. Există aceeaşi tendinţă şi în prezent”, explică Denise A. Donnelly, autorul studiului.

De ce se ajunge însă la acestă situaţie? Dacă în cazul unor cupluri, partenerii nu obişnuiau să aibă relații intime de la început, în cazul altora, intimitatea poate fi „perturbată” de venirea pe lume a primului copil sau de aventurile extraconjugale.

„Partenerii se plictisesc unul de altul, iar viaţa lor intimă devine insipidă. Alţii sunt copleşiţi de responsabilităţile casnice şi profesionale, sau absorbiţi de carieră, de creşterea copiilor”, adaugă autorul studiului.

Relații intime rare, semn  că relaţia e pe sfârşite

Exceptând problemele medicale, alte persoane pot  avae la natură un libidou scăzut, sau pur şi simplu nu acordă prea mare importanţă relațiilor intime. De vină poate fi şi educaţia prea rigidă, care le-a insuflat un „sentiment de vină” în legătură cu tot ceea ce înseamnă intimitatea şi procreerea.

Cuplurile „abstinente” sunt însă mai puţin fericite decât cele care au o viaţă intimă activă, spun specialiştii. Contactul intim nu este însă singura formă de „intimitate”, iar unele cupluri sunt împăcate şi cu acest stil de viaţă.

„Cu cât fac mai multă intimitate, cu atât sunt mai fericiţi partenerii. Acele cupluri fără relații intime iau mai des în calcul varianta divorţului. Lipsa intimității poate fi primul semnal de alarmă că acea căsnicie este pe sfârşite”, mai spune sociologul. „Condimentarea” vieţii intime şi reinventarea este foarte dificilă, mai ales după o lungă „ruptură”.

Un weekend departe de casă şi de copii, o croazieră pot „revigora” o căsnicie care scârţâie, dar ambii parteneri se tem să nu dezamăgească din nou.

Recent Posts

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…

9 minute ago

Ce trebuie să știi înainte de o mamografie. Un radiolog explică cum să te pregătești cel mai bine

Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…

40 de minute ago

Ce este insuficiența hepatică. De ce apare și care sunt semnele revelatoare

Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…

o oră ago

Ce sume de bani mai încasează ucrainenii refugiați din România, de la 1 mai. Ce condiții trebuie să îndeplinească

După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…

2 ore ago

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

2 ore ago

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

3 ore ago

Citeste si: